SON DAKİKA



Haber > Gündem > Termometre kırıld! Havaya karışan civa 2 kişiyi hastanelik etti

Termometre kırıld! Havaya karışan civa 2 kişiyi hastanelik etti

09 Kasım 2023 Perşembe - 11:32




Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde kırılan termometreden yayılan civadan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.





Olay, Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilçedeki bir evde bulunan termometre bilinmeyen sebeple kırıldı. Kırılan termometreden etrafa yayılan civa sebebiyle evde bulunan 2 kişi etkilendi.

İhbar üzerine olay yerine AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.

  Termometre kırıld Havaya karışan civa 2 kişiyi hastanelik etti

 

CİVALI TERMOMETRELER YASAKLANMIŞTI


Öte yandan, Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılında yayınladığı genelge ile civalı ateş ölçerlerin satışının durdurulduğu duyurulmuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın genelgesinde, camdan yapılan civalı ateş ölçerlerin kolaylıkla kırılabildiği, açığa çıkarak oda ısısında kolayca buharlaşan civanın, solunması ve gıdalara bulaşmasının zehirlenmelere yol açtığı belirtiliyor. Civa zehirlenmelerinin ölümcül olabildiği hatırlatılan genelgede, ''Civa, vücuttan atılamıyor ve civa buharı, hücre zarından kolaylıkla geçerek beyne ulaşıyor. Tüm dokulara yerleşen civa buharı, zamanla dokularda birikirse, dönüşümü olmayan nörolojik bulgulara neden oluyor. Bunlar, ölümle sonuçlanabiliyor. Hatta zamanında tanı konulması durumunda bile uygulanacak tedavi, meydana gelen bulguları ortadan kaldırmayabiliyor. Bu nedenle henüz tüketiciye sunulmamış ürünlerin, İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri gözetiminde imha edilmesi gerekiyor'' ifadelerine yer veriliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap