SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tepki çeken 'Türkiye haritası'

Tepki çeken 'Türkiye haritası'

20 Eylül 2016 Salı - 15:45




Kosova'da okullara dağıtılan Türkiye haritasının bir bölgesinin Ermenistan, bir bölgesinin de Kürdistan olarak çizilmiş olması tepkilere neden oldu.





Kosova'nın Prizren şehrinde dağıtılan Türkiye haritasında, Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesi Ermenistan, Güney Doğu Anadolu bölgesi de Kürdistan olarak çizildi.

Eğitim Bakanlığı'nın dağıtımını koordine ettiği kitaplardaki haritalarda herhangi bir anormallik olmadığı; Arnavutluk'tan Kosova'ya ücretsiz olarak gönderilen ve bir takım kuruluşlarca dağıtıldığı tespit edilen haritalarda bu skandalın tespit edildiği belirtildi.

"SÖZ KONUSU DEĞİL"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Eğitim Müdürlüğü'nde Türkçe Eğitim Sorumlusu Ferdi Kovaç, Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak kitap ve diğer araç ve gereçleri dağıttıklarını ancak  Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan haritalarda bu tür bir durumun olmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

"ART NİYETLİ KURUMLAR DAĞITIYOR"


Kovaç, "Ancak bazı dış ülkeler ve art niyetli dernek ve kuruluşlar aleni veya gizli bir şekilde bunları 'yardım' olarak dağıtıyor. Bunun bilincinde olan öğretmenlerin bunları kullanmama inisiyatifleri var. Ancak bazı art niyetli öğretmenler ek kaynak olarak bu tür haritaları okullarda kullanıyorlarmış. Bu bilgiye biz de yeni ulaştık." şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap