SON DAKİKA



Haber > Gündem > Telefonların fişini çekmiş!

Telefonların fişini çekmiş!

13 Nisan 2017 Perşembe - 09:53




15 Temmuz kalkışmasında ihraç edilip tutuklanan Tuğgeneral Hidayet Arı'nın, darbe kalkışmasından 2 gün önce odasının telefon fişini çektiği öğrenildi.





Edirne'de darbe girişimi gecesinde yaşananlara ilişkin, aralarında ordudan ihraç edilen 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 şüpheli asker için hazırlanan iddianame kabul edildi.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Eşref Çağdaş Bal'ın hazırladığı 229 sayfalık iddianamenin Tugay Komutanlığı’ndaki güvenlik kamerası çözümleri ilginç bir detayı ortaya çıkardı.

İddianameye göre 15 Temmuz akşamı saat 22.44'de karargaha 'sıkıyönetim direktifi' gelirken, Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın direktifleri okuması sadece 2 dakika sürdü. Savcı Bal, Arı'nın hayatında ilk kez gördüğü belgeyi incelemesinin yaklaşık 2 dakika sürmesini 'dikkat çekici' olarak nitelendirdi.

TELEFONLARIN FİŞLERİNİ ÇEKMİŞ

İddianamede tanık ifadelerine yer verilen ve Tugay Karargahı'nda haberci olarak görev yapan Fırat Bayındır, ordudan ihraç edilen Arı’nın makamında bulunan ahizeli cep telefonlarının fişlerini darbe girişiminden 2 gün önce çıkardığını söyledi.


Bayındır; ayrıca darbe gününden bir veya iki gün önce normal şartlarda bir yere ziyarete gidecek iken bize haber vermesine ve genelde tüm ziyaretlerinin programlı olmasına rağmen Arif Uzman ve Dursun Namlı ile beraber ani bir şekilde bir yere gittikleri dikkatimi çekmişti. O günün akşamı Dursun Namlı ile sohbet ettiğimizde bize 65. Mekanizeye gittiklerini söylemişti. Ancak ne yaptıkları hakkında bilgim yoktur" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap