SON DAKİKA



Haber > Gündem > TEKNOFEST İstanbul başladı! Selçuk Bayraktar'dan açıklama

TEKNOFEST İstanbul başladı! Selçuk Bayraktar'dan açıklama

21 Eylül 2021 Salı - 13:11




Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST başladı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen dev organizasyon, 26 Eylül'e kadar Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açılışta yaptığı konuşmada "Ülkemizin aydınlık yarınları olan sizlere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.





Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 72 paydaş kurumla birlikte düzenlenen TEKNOFEST 2021 bugün başladı. 

"ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yaptığı konuşmada, "Allah güç ve kuvvet verdikçe ülkemizin aydınlık yarınları olan sizlere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Teknofest, vatanımıza, milletimize ve dokunduğu tüm coğrafyalara hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST İstanbul'a öğrenciler ilgi gösterdi. Yüzlerce vatandaş da festivale akın etti.

 

FESTİVALDE BUGÜN NELER VAR?


Festivalin ilk gününde; dikey rüzgar tüneli, planetaryum, hava araçları sergisi, kara araçlar sergisi düzenleniyor. Eğitici atölyeler bölümünde ise Bilim Merkezi Atölyeleri, Bilim Türkiye Atölyeleri, Roketimi Tasarlıyorum Atölyesi miniklere açık olacak.

 


20'den fazla teknoloji yarışması ve sergiler de açık olacak.

Gösteri uçuşlarında ise Solo Türk'ün yanı sıra Jandarma Çelik Kanatlar ve Türk Yıldızları semalarda hünerlerini sergileyecekler.

Sivil uçuşlar bölümünde ise öğrenciler ilk uçuş deneyimini yaşayacaklar.


JETLERİN SELAMLAMASIYLA BAŞLADI

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, TEKNOFEST dolayısıyla İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarasında selamlama uçuşu gerçekleştirdi.  TEKNOFEST boyunca SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları başta olmak üzere gösteri uçuşlarının ve etkinliklerin devam edeceği bildirildi.

Festival alanına ulaşmak için Şirinevler Metro İstasyonu, Kuleli Metrobüs İstasyonu ve Yeşilyurt Tren İstasyonu'ndan 6 gün boyunca ring seferleri düzenleniyor.

6 GÜN BOYUNCA RİNG SEFERLERİ OLACAK


Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ring seferleri için 3 adres belirlediklerini ifade ederken, "Şirinevler Metro İstasyonu, Kuleli Metrobüs İstasyonu, aynı zamanda Yeşilyurt Tren İstasyonu buralardan 6 gün boyunca ring seferlerimiz olacak. Ayrıca 10 bin üzerinde araç park kapasitesi de ziyaretçilerimiz için oluşturduk" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap