SON DAKİKA



Haber > Gündem > TEKNOFEST heyecanı bugün başlıyor: İlk kez Ankara'da!

TEKNOFEST heyecanı bugün başlıyor: İlk kez Ankara'da!

30 Ağustos 2023 Çarşamba - 10:07




TEKNOFEST heyecanı bugün Ankara'da başlıyor. Başkent, TEKNOFEST'e ilk kez ev sahipliği yapacak. Etimesgut Havalimanı'nda 5 gün boyunca bilim ve teknoloji meraklıları, genç girişimciler ve sektör temsilcileri buluşacak.





Havacılık ve teknoloji tutkunları başkentte TEKNOFEST heyecanına hazırlanıyor. TEKNOFEST açıklamasına göre, Cumhuriyet'in 100. yılında festivalin ikinci durağı başkent Ankara olacak.

Festival, 30 Ağustos-3 Eylül 2023'te Ankara Etimesgut Havalimanı'nda gerçekleşecek. Tam bağımsız bir Türkiye için "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST Ankara; coşkuyu, heyecanı yine göklere taşıyacak.

İlki 2018'de gerçekleşen ve bu yıl yurt içinde 7'ncisi, toplamda 8'incisi gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde Türkiye'nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumla birlikte düzenleniyor.

ANKARA SEMALARINA TEKNOFEST İMZASI

Bir TEKNOFEST klasiği olan hava gösterileri ile bu sene de herkesin gözü yükseklerde olacak. Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka TEKNOFEST semalarında gösteri yapacak.


TEKNOFEST 2023'ün ikinci ve üçüncü durakları olan Ankara ve İzmir'de bu sene ilk defa, TEKNOFEST Yarışmaları'na başvuru yapan takım üyelerinin projelerini girişime dönüştürmesi, girişime dönüşenlerin büyümesi ve bu sayede Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla TEKNOFEST Girişim Yarışması düzenleniyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap