SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tecavüzde bölünmek!

Tecavüzde bölünmek!

26 Mart 2016 Cumartesi - 09:39








Karaman’da Ensar Vakfı ve İmam Hatip Mezunları Derneği’nin yurt ya da evlerinde kalan küçük yaşta çocuklara tecavüz olayı büyük sarsıntı yarattı. Ve ne yazık ki bu iğrenç olay ve iddialar bile toplum olarak bizi aynı yerde buluşturmaya yetmedi. Her şeyde olduğu gibi tecavüz gibi insan onuruna en büyük saldırı, toplumda var olan ahlak anlayışının en büyük suç saydığı olayda bile, hukuk-ahlak- vicdan standardı değil, suçlanana yakınlık, yandaşlık rol oynuyor. Toplumumuz için ne utanç verici bir durum.

DİN BEZİRGANLIĞI

Hırsızlık, arsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık,  vicdansızlık, şerefsizlik, alçaklık, kamu sorumluluğunu kötüye kullanma, yağma ve talan... Yapana yakınsa iftira, yalan, komplo, montajdır.. Karşıtıysa, masum olsa bile terörist-hain!

Bu nasıl akıl tutulması?

Bir de din bezirganıysa, tamam! Dini, ahlakı, namusu kimseye bırakmaz. Reklam olsun diye her türlü dinhıraşlığı sergiler ama, bütün ahlaksız ve vicdansızlıklara omuz verir. Her türlü suçu işleyeni, yanlışı yapanı, her türlü günaha imza atanı omuzlarında taşır. Dine, inanca, samimi inanç sahiplerine en büyük saldırı bu aynı zamanda.İki yüzlülük, riyakarlık... Ahlakın, vicdanın, insanlığın, inancın bittiği yer!


BAKAN BÖYLE DERSE

Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu olmak üzere bugüne egemen olan siyasal atmosfere yakın çevre ve gazeteler, adı geçen kurumları savunmaya geçti. Çocuklara tecavüz önemli değil, ama yandaşları savunmak daha önemli!

Ne diyor bakan: ''Bir tecavüz olayı Ensar Vakfını karalamak için gerekçe olamaz'' Tabi de, ortada bir değil, 10’u belgelenmiş 45 tecavüz ya da taciz var. Elbette olay araştırılmadan kurumları suçlamayalım ama, sor-gu-la-ya-lım.

Mecliste araştırma komisyonu kurulması istemine muhalefet evet dedi, AKP hayır. Neyse ki yapılan hatadan hemen dönüldü ve ortak komisyon kararı alındı.

DENETİM YOK


Bu ülkede, özellikle dini cemaatler yurt kurmak, evleri cemaat mekanları haline getirmek, oralarda çocuklara ve gençlere her türlü eğitimi vermek serbest! Yasa yok, yönetmelik yok, denetim yok, standart yok. Ülke çapında kaç bin denetimsiz yurt var?

Sadece tecavüz ve taciz olayları değil, o çocuk ve gençlerin kaldığı ya da kapatıldığı yurt ve evler ne kadar sağlıklı? Konya’da 18 çocuğun, tüp patlaması sonrası yıkılan Kur’an Kursu binasında can verdiğini, Kulp’ta 6 çocuğun diri diri yandığını ne çabuk unuttuk.

AİLELER DE SUÇLU

Peki devlet böyle de, ailelere ne demeli? Yurtlara, evlere bırakılan yoksul aile çocukları, gençler hangi ortamlarda, hangi uygulamalarla karşı karşıya? Aileler çocuklarını nasıl böyle ortamlara terk eder? Bunlar duyduklarımız. Ya duymadıklarımız. Ya saklananlar, gizlenenler..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap