SON DAKİKA



Haber > Gündem > TCMB’nin dolar çıkmazı! Faiz ne zaman inecek JP Morgan açıkladı

TCMB’nin dolar çıkmazı! Faiz ne zaman inecek JP Morgan açıkladı

18 Haziran 2021 Cuma - 17:28




Dolar kuru rekor üstüne rekor kırarken Merkez Bankası’da faiz indirimi gerçekleştiremedi. Merkez Bankası’nın ne zaman faiz indireceğiyle ilgili JP Morgan tahminini açıkladı.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son Para Politikası Kurulu toplantısında da faiz indirimine gidemedi. Dolar kurundaki yükseklik faiz indirim sürecinin önüne geçerken JP Morgan’dan faiz indirimleriyle ilgili beklentisini raporladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında “Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım" açıklamasından sonra para piyasalarında gözler Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararına çevrilmişti. Dolar kuru Erdoğan’ın faiz açıklamasından sonra 8. 88 TL’ye kadar yükselirken bu şartlar altında Merkez Bankası’nın faiz indirmesi dolar kurundaki harareti daha da çok artıracağı tahmin ediliyordu. TCMB geçtiğimiz gün gerçekleştirilen son PPK toplantısında da faiz indirimine gidemedi. Yüzde 19 oranındaki yüksek faiz ekonominin başında bela olmaya devam ederken bir diğer problem olan dolar kuru da yüksek faize rağmen bir türlü kontrol altına alınamadı.

İLK FAİZ İNDİRİMİ EYLÜL AYINDA

ABD’li yatırım bankası JP Morgan Türkiye’de son yaşanan ekonomik süreci değerlendirdiği raporunda Merkez Bankası’nın ne zaman faiz indireceğiyle ilgili tahminini paylaştı. JP Morgan Merkez Bankası’nın ilk faiz indirimini Eylül ayında başlatacağını öne sürdüğü raporunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce Temmuz veya Ağustos ayında indirim yapılacağı yönündeki sözleri hatırlatılırken ilk indirimin Eylül ayında yapılacağını tahmin edildi.

GÜNCEL DOLAR KURU FİYATI


Dolar kuru dün açıklanan faiz kararından sonra yeniden yükselişe geçti. Yüzde 19 seviyesinde olan faize rağmen dolar Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Şu sıralada kur tarihi zirvesine çok yaklaşırken 8.73 TL seviyelerinde seyrediyor

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap