SON DAKİKA



Haber > Gündem > TCDD'nin %300'lük zammı sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

TCDD'nin %300'lük zammı sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

23 Ocak 2020 Perşembe - 13:01




Yolcu taşımacılığını özel sektöre devretmeye hazırlanan TCDD, YHT hattında abonman biletlere yüzde üç yüze yakın zam yaptı. Bu zam sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı.





Birgün gazetesinden Burcu Cansu'nun haberine göre yolcu taşımacılığını özel sektöre devretmeye hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren’de (YHT) 30 günlük abonman bilet ücretlerine fahiş düzeyde zam yaptı.

Eskişehir-Ankara hattında çalışanların ve öğrencilerin tercih ettiği 30 günlük abonman bileti 480 liradan bin 687 liraya çıktı. İnternet ve mobil satış kanallarına uygulanan yüzde 1,5 indirim kaldırıldı.

Business vagondan bilet alacak tüm yolculardan indirimli/ücretsiz seyahat kartlarına bakılmaksızın business sınıf tam ücreti alınması kararlaştırıldı.

TCDD dün gece saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada zammı ‘yalanladı.’ TCDD açıklamasında söz konusu düzenlemenin ‘zam’ olmadığı, indirim oranlarındaki bir ‘değişiklikten ibaret’ olduğu savunuldu.

Ancak bu açıklama da sosyal medyada tepkilerin önüne geçemedi. Twitter'ın gündemi TCDD zammı oldu. #ZamDemeyelim Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap