SON DAKİKA



Haber > Gündem > TBMM'de fezleke mesaisi

TBMM'de fezleke mesaisi

05 Mayıs 2014 Pazartesi - 17:19




TBMM Genel Kurulu bugün dört eski bakan için rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp





TBMM TV'nin Genel Kurulu televizyondan canlı vermemesi üzerine CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tabletinden internet üzerinden Genel Kurul'dan canlı yayın yapıyor. MECLİS KÜRSÜSÜNE POŞUYLA ÇIKTI! TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiminde saat 14.00'da başladı ve gündem dışı konuşmalara geçildi. Ancak Genel Kurul'un TBMM TV'den sadece internet üzerinden canlı yayınlanmasına muhalefet partileri tepki gösterdi ve TBMM TV'den televizyon üzerinden de yayın yapması gerektiğini söylediler. Canlı yayın nedeniyle, iktidar ile muhalefet partilerinin milletvekilleri arasında ise sözlü tartışmalar yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise, internet sitesi üzerinden Genel Kuruldaki görüşmeleri tabletiyle çekerek canlı yayınla veriyor. TBMM Genel Kurulu Salonu'nda ayrıca oylama yapılması için perdeli paravanda kuruldu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Doğrudan doğruya milli iradeye karartmadır. Bürokratik oligarşi mi Meclis'i yönetiyor? Atanmışlar mı seçilmişlerin üzerinde? Burada naklen yayınlarla ilgili TRT, Melis'e yalan beyanda bulunuyor. Nerede naklen yayın var? Böyle bir rezalet olmaz" dedi. CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Meclis TV'nin yayında olmamasına tepki gösterdi. AKP'Lİ CANİKLİ: SİZ MECLİS BAŞKANLIĞINI SUÇ İŞLEMEYE TEŞVİK EDEMEZSİNİZ TBMM Genel Kurulu, Ak Partili dört eski bakanın rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması için toplandı. Görüşmeler sırasında Meclis TV'nin yayında olmaması eleştirileri üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Engelleniyor diye bir şey söz konusu değil. İnternetten izlenebilir. Meclis TV'nin yayında olmaması, bugüne özel bir durum değil. Fezlekeler Türkiye'de herkesin elinde var. Gizliymiş gibi ulaşılamıyor gibi iddialar gerçeği yansıtmıyor. Bunlar bütün Türkiye'ye dünyaya sayfa sayfa servis edildi. Bilgi edinme konusunda bir talebiniz varsa zaten bu herkesin elinde var. Siz Meclis Başkanlığını suç işlemeye teşvik edemezsiniz. Bu gizlilik kaldırılmadan kamuoyu ile paylaşılamaz. Gizli kapaklı hiçbir şey söz konusu değil" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bu açıklamalar üzerine, "Yarın yapalım hodri meydan" dedi. MECLİS BAŞKANVEKİLİ AKŞENER: BENİM 'RESEN AÇIN TELEVİZYONU' DEME HAKKIM YOK TBMM Genel Kurulu, Ak Partili dört eski bakanın rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması için toplandı. Görüşmeler sırasında Meclis TV'nin yayında olmaması eleştirileri üzerine TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Benim resen açın televizyonu deme hakkım yok. Meclis Başkanlığı'na müracaat etiniz onun verdiği bir cevap var. Bu cevabı beğenirsiniz beğenmezsiniz o konuda bir fikir bayanında bulunma imkanım da yok" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap