SON DAKİKA



Haber > Gündem > TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Gazze mektubu

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Gazze mektubu

02 Kasım 2023 Perşembe - 15:23




Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) üyelerine Gazze mektubu gönderdi Kurtulmuş, mektubunda "Uluslararası toplum, gerilimin azaltılması ve insani ateşkesin sağlanması için çabalarını iki katına çıkarmalıdır." ifadesine yer verdi.





APA Başkanlığı'nı da yürüten Numan Kurtulmuş üye ülkelerin parlamento başkanlarına gönderdiği mektupta, barış ve güvenlik için ortak siyasi sorumluluğun yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Siviller arasında bir ayrımcılık yaratılmasını reddettiğini söyleyen Kurtulmuş ''Filistinliler, hakları ve onurları açısından aynı şekilde korunmayı ve saygıyı hak ediyor. Hiçbir şey İsrail'in insanlığa karşı suça varan barbar saldırılarını haklı gösteremez." dedi.

Gazze'de 2 milyona yakın insanın tecrit altında çaresiz bırakıldığına dikkat çeken Kurtulmuş, ''Bu tür ağır ihlallerin derhal durdurulması çağrısında bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Asya Parlamenter Asamblesi''nin Türkiye ve Filistin'in dahil 43 üyesi bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap