SON DAKİKA



Haber > Gündem > TBMM Başkanı: Kimse Meclis'in sesini kısamaz

TBMM Başkanı: Kimse Meclis'in sesini kısamaz

01 Ekim 2018 Pazartesi - 14:47




TBMM'nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı sunuş konuşmasını TBMM Başkanı Binali Yıldırım yaptı. Kimsenin TBMM'nin sesini kısamayacağını söyledi  





TBMM'nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı sunuş konuşmasını TBMM Başkanı Binali Yıldırım yaptı.

Kimsenin TBMM'nin sesini kısamayacağının altını çizen Yıldırım, "İstiklal Savaşı'nın en zor günlerinde ve 15 Temmuz gecesi Gazi Meclis dimdik ayakta durmuştur" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Kimse TBMM'nin sesini kısamaz. Milli iradenin temsilcileri olan bizler bu yüce çatı altında yeni yasama dönemine başlamış bulunuyoruz. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyor hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Necip milletimizin birliğinin kardeşliğinin somut bir ifadesi olan bu meclis her zaman bir çare kapısı olmuştur. Burada sadece sorunlar değil, çözüm yolları da konuşulacaktır.

Kahraman meclis İstiklal Savaşı'nın en zor günlerinde isabetli kararlar almıştır. FETÖ'cü hainler 15 Temmuz gecesi ağır silahlarla harekete geçtiler. Gazi Meclis o gece dimdik ayakta durdu. Herkes o gece istiklaline sahip çıktı.

Bizler gücümüzü milletten alıyoruz. Milletimize, devletimize, demokrasimize yöneltilen her saldırı bundan sonra da karşısında bu yüce Meclis'i bulacaktır. Zaman zaman tartışırız. Esas olan müzakere edip, sonunda doğruyu bulmaktır. Bunlar çoğulcu demokrasinin gereğidir. Milli meselelerde asla ihtilafa düşemeyiz.

Biz dünyaya söyleyecek sözü olan bir milletin evlatlarıyız. Umudunu bize bağlamış milyonlarca insanı gözardı edemeyiz.

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yeni sistemin ilk milletvekilleri de bizler olarak TBMM'de sistemin ruhuna uygun olarak yasama, denetim odaklı çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap