SON DAKİKA



Haber > Gündem > TASS açıkladı: Vnukovo Havalimanı kapatıldı, Moskova'da kaos

TASS açıkladı: Vnukovo Havalimanı kapatıldı, Moskova'da kaos

11 Ağustos 2023 Cuma - 13:25




Moskova'nın en önemli havalimanlarından olan Vnukovo Havalimanı, İHA saldırısı beklendiği için kapatıldı.





24 Şubat 2022'den beri devam eden Ukrayna'nın işgali, Rusların beklediği gibi gitmedi. 3 günde Kiev'i ele geçirip Zelenskiy yerine kukla bir yönetim getirmeyi planlayan Moskova, Ukrayna'nın direnişine batı desteği de eklenince bölgeden çekildi. Savaş neredeyse bir yıl boyunca ülkenin doğusunda şiddetini artırarak sürdürdü. Ruslar sık sık başkent Kiev ve çevresini ise bombardıman yağmuruna tuttu.

TAKTİK DEĞİŞİKLİĞİ

Ancak işin seyri Ukrayna'nın taktik değiştirmesiyle değişti. İHA ve SİHA saldırıları ile Rus ordusuna büyük darbe vuran Ukrayna gözünü Moskova'ya dikti. Putin'in kaldığı Kremlin Sarayı'nın tepesini İHA ile vuran Ukrayna daha sonra sık sık kritik bölgelere yönelik sabotaj saldırıları düzenledi. Bu saldırılar arasında geçtiğimiz yıl havaya uçurulan Kerç köprüsü de vardı.

Son günlerde ise bu saldırıların adresi doğrudan doğruya Moskova oldu. Başkentin merkezindeki devasa gökdeleni 2 gün arayla vuran Ukrayna, Rus halkına savaşın hala devam ettiğini hatırlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap