SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taşgetiren'den 28 Şubat zirvesi yorumu: 6 parti, dersine iyi çalışmış

Taşgetiren'den 28 Şubat zirvesi yorumu: 6 parti, dersine iyi çalışmış

01 Mart 2022 Salı - 16:36




Karar Gazetesi köşe yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde 28 Şubat 2022'de gerçekleştiren 6 muhalet partisinin toplantısına değindi.





Karar Gazetesi köşe yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde, ''Kadirov mankurtluğu'' başlıklı bir yazı kaleme aldı ve yazısının son bölümünde, dün gerçekleşen 6 muhalefet partisininn görüşmelerine değindi.

Taşgetiren yazısının ilgili bölümünde, ''6 Parti adına kamuoyu önünde ikinci adım atıldı. Bu defa üzerinde iyi çalışılmış ve heyecanlı bir sunum programı içinde “proje” bazlı olarak. Bu adımlar, birlikte yürüyüşü besleyecek adımlar, ama aynı zamanda nispeten kolay adımlar. Herkes biliyor ki zurnanın zırt diyeceği yer, önce ortak başkan adayı, sonra 6 partinin birlikteliğinin tabanı – tavanı ile partileri tatmin edecek hangi formüle dayanacağı noktası. Bunun, toplumda oluşturacağı güven de zurnanın zırt diyeceği yerle alakalı. Toplumda oluşturacağı güven derken, farklı motivasyonlarla hareket ettiği bilinen tüm alanları kastediyorum. 6 partinin ana farklılığı, “toplumsal barışı ikame” noktasında toplandığı için, bu her şeyden önemli. Benim gözlemlediğime göre partiler adına kamuoyuna yansıyan mesajlar her zamankinden daha çok özen gerektiriyor gibi.

Dün kamuoyu ile paylaşılan metne gelince, bunun birçok sorunlu alanda geniş bir restorasyonu ihtiva ettiğini söylemek mümkün. İktidarın ilan edip de yapamadığı hukuk reformları başta olmak üzere. Sunulan metin, parlamenter sistemin eski kodlarını tekrarlayan bir yapıyı değil, onda da ciddi restorasyon getiren bir yapıyı işaretliyor. Belli ki geniş bir kadro memlekete kafa yoruyor. Bu neresinden bakılırsa bakılsın iyidir.'' şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap