SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taşeronlar kamu personeli olacak

Taşeronlar kamu personeli olacak

13 Ekim 2015 Salı - 18:04




Milletvekili Haluk Pekşen Araklı’da işçilerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi





CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Araklı’da vatandaşlarla ve işçilerle buluştu. Trabzon'un Araklı İlçesindeki Çaykur'a ait çay fabrikasında incelemelerde bulunan CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, burada sosyal güvenceden yoksun olarak çalışmak durumunda olan işçilerin sorunlarını dinledi

"KAMU KADROSU VERECEĞİZ"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, gerek mevsimlik işçiler gerek taşeron işçilerin CHP iktidarında kamu kadrosuna alınacağını belirterek, bu konudaki tüm yasal düzenlemeyi içeren metin hem 7 Haziran seçimlerinde seçim beyannamesinde vardı hem de 1 Kasım’da yapılacak seçim beyannamesinde var olduğunu kaydetti.

Pekşen, "CHP'nin 7 Haziran seçim bildirgesini okumuş olan arkadaşlarımızın hepsi biliyorlar ki, gerek mevsimlik işçiler, gerekse sezonluk işçi statüsünde olanların tamamına karşın Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin kanuna karşı hile olarak nitelendirmiş olduğu kararı Adalet ve Kalkınma Partisi uygulamıyor. Oysaki bu karar, Anayasamızın 93 maddesine gereğince mutlaka uygulanmak zorunda. Çünkü Türkiye Anayasası bunu taahhüt etmiş. Bu taahhüdün icra edileceğini, bu taahhüdün karşılanacağını CHP seçim bildirgesine koydu. Bütün geçici işçilerimiz, taşeron statüsündeki işçilerimiz hepsi liyakatlerine uygun kadrolarla, kamu kadrolarında alınacaklardır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap