SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taşerona kadroda son durum ne? Bakan Bilginden açıklama! 90 bin taşerona kadro gündemi…

Taşerona kadroda son durum ne? Bakan Bilginden açıklama! 90 bin taşerona kadro gündemi…

28 Eylül 2022 Çarşamba - 15:15




2017 yılında kadroya alınamayan taşeron işçiler için 2022 yılı bitmeden bir düzenleme bekleniyor. Çalışma Bakanı ve hükümet yetkilileri taşerona kadro çalışmalarının gündemlerinde olduğunu dile getirdi. Peki taşerona kadro sürecinde son durum ne?





Taşeron işçileri, 24 Aralık 2017 tarihinde 696 sayılı KHK ile yapılan bir düzenlemeyle ‘kadroya’ geçirildiler. Kadroya geçemeyen 90 bin işçi için hükümet bu yıl harekete geçti. Bakan Bilgin, sözleşmeli personel çalışmasının tamamlanmasının ardından taşeron işçilerin kadro sorununun öncelikli maddeleri olduğunu duyurdu. 90 bin taşeron işçi kadrosunun kimleri kapsadığı ise henüz bilinmiyor. Hükümetten konu ile ilgili açıklama bekleniyor.

BAKAN BİLGİN’DEN TAŞERON AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ'i ziyaretinde taşeron işçiler de dahil olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"696 ile ilgili işçilerin problemleri var, onun çözülmesi daha kolay. Hazırlıkları tamamlandı, 90 bin civarında işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya, kadrolu olarak geçmesi konusunda çalışmaları tamamladık. Onun da uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim. Türkiye dünyanın yaşadığı krizlerin etkisi altında ama aynı zamanda Türkiye insanlık için çok önemli adımlar attı."


"Bizim toplu sözleşmelerle bütün sendikacıların bize söyledikleri bir şey var: Toplu sözleşmede elde ettiğimiz ücreti sonuna kadar elde etmek istiyoruz. Bu haklı bir taleptir. Bu konuda da Maliye ve Ekonomi Bakanı'yla görüşmelerimiz var. Vergideki oynaklığın düzenlenmesi gerekir, bu konuyla ilgili Bakan Beyle görüştüm, olumlu olduğunu söyleyebilirim."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap