SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taşeron işçilere kadro müjdesi

Taşeron işçilere kadro müjdesi

29 Ekim 2015 Perşembe - 11:39




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) İstişa





Bitlis Kültür Merkezi’nde Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası Koop-İş İstişare Toplantısı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, sendika üyesi çalışanlarına gelecek yıl taşeronluk sisteminin kaldırılacağı müjdesini verdi.Konuya ilişkin açıklama yapan Demiröz; “MYK ve MKYK üyeliğinin ardından sizleri yakından ilgilendiren konuları 14 arkadaşım ve Başbakanımız ile istişare ederek öncelik sırasına göre planlıyor ve talepleriniz doğrultusunda hayata geçirmeye çalışıyoruz. 1 Kasım’dan sonra siz emekçilerimizin isteklerine öncelik vereceğiz. Seçim beyannamemizde çalışanlara, gençlere, kadınlara, çocuklara, çiftçilere ve emeklilerimize, yani toplumun her kesimine verilecek müjdeler tek tek sıralandı. Bu açıklamalar belki çok geçmeden kanuna dönüşecek ve uygulamaya sokulacak, gerekirse Bakanlar Kurulu ile gerekli çalışmalar yapılıp sorunlar çözülecek. “Taşeronluk bizim toplum dokumuza ters” Torba Yasa oluşturulması döneminde taşeron işçilerle ilgili bir hayli çalıştık. Taşeron kardeşlerimize bir takım imkanlar getirildi. Sözleşmeler üç yıla çıkarıldı. Sendikalaşma hakkı verildi. Bir de kamuda sözleşmeli olarak kadro alması konusunda çalışmalar yaptık. Ancak biliyoruz ki taşeronluk sistemi bizim toplum dokumuza uyan bir sistem olmadı. Aynı işi yapan bir kişi 5 lira alırken diğerinin 1 lira alması kelimenin tam anlamıyla zulümdür. Biz taşeron olarak çalışan kardeşlerimizin haklarının geliştirilmesi, ücret farklılıklarının giderilmesi gibi konular için seçimlerden sonra, hükümetin süratle kurulmasının ardından 2016 başında birçok düzenlemeye daha gideceğiz ve onların kamuda en yüksek oranda kadro almaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap