SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tarkan’ın ‘geççek’ şarkısındaki sübliminal mesaj ortaya çıktı!

Tarkan’ın ‘geççek’ şarkısındaki sübliminal mesaj ortaya çıktı!

20 Şubat 2022 Pazar - 15:44




Şarkıcı Tarkan’ın siyasi mesaj verildiği gerekmesiyle gündeme bomba gibi düşen “Geççek” şarkısında sübliminal mesaj olabileceğine yönelik bir iddia ortaya atıldı.





Tarkan’ın Geççek isimli şarkısı geçtiğimiz gün sosyal medyada yayınlandıktan sonra dünyada bile izlenme rekorları kırarken şarkının sözlerinin AK Parti iktidarına yönelik eleştiriler içerdiği iddia edilmişti. Geççek isimli parçanın etkileri gündemdeki sıcaklığını korurken gazeteci Ahmet Taşgetiren’den de bu şarkıyla ilgili bir analiz geldi.

Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren “Tarkan’ın sübliminal mesajları” başlıklı yazısında şarkının içinde geçen “Geçcek Geçcek – Gitcek Gitcek - Düş yakamızdan - Zil takıp oynamaya” gibi cümelerin sübliminal mesajlar içerdiğini kinayeli bir şekilde izah etti.

GEÇÇEK’TEKİ SÜBLİMİNAL MESAJ İÇERİKLİ SÖZLER

İşte Ahmet Taşgetiren Tarkan’ın şarkısındaki sübliminal mesajlara atıfta bulunduğu yazıdan kısa bir bölüm:

Bir süredir sanatçılar politize oldu ya da politize hale getirildi. Siyasi kamplaşma, şarkılarından, skeçlerinden en küçük imaları dahi cımbızlayıp, “muhalif söylem” kategorisine sokarak politize hale getirdi her şeyi. Hani denir ya, falanca politikacı kendisiyle ilgili yapılmış karikatürleri, hangi nitelikte olursa olsun -yani isterse alaya alıyor olsun- sanatçısından orijinalini alıp, çerçeveletip evine ya da ofisine asardı, diye, mesela Özal örnek verilir ya, şimdi herkes “Nerede kaldı o günler?” diye hayıflanıyor ya,  Cem Yılmaz azıtmış, Orhan Pamuk çıldırmış, Şahan Gökbakar kötü tweetler atıyormuş….. Sezen Aksu’nun bile bu hengâme içinde az kalsın dili koparılıyordu ya…. Herkes dilini kolluyor bir süredir memlekette.

Hani öyle bir anekdot vardır. Ülke hükümdar danışmanına (yani nedimine) “Git bak bakalım halk nasıl?” diye sorarmış, danışman gidip gelip her defasında “Halk burnundan soluyor efendim” dermiş, o da “artırın baskıyı” ya da “artırın zamları” diye ferman buyururmuş, sonunda bir gün danışman “Efendim garip bir şey oldu, demiş, halk zil takıp oynuyor sokaklarda” , gibi bir haberle dönmüş. Hükümdar telaşlanmış, “İşte şimdi felaket başladı, demiş, durdurun zamları ya da baskıları…”

Kim bilir belki de Tarkan, “zil takıp oynama” işini, böyle bir sübliminal mesaj niyetiyle gündeme getirmiştir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap