SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tarım Bakanlığı’ndaki 60 milyon TL’lik yolsuzluk TBMM gündeminde!

Tarım Bakanlığı’ndaki 60 milyon TL’lik yolsuzluk TBMM gündeminde!

27 Temmuz 2022 Çarşamba - 09:53




Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Millî Gazete’nin gündeme getirdiği, “Tarım Bakanlığı’ndaki 60 milyon TL’lik yolsuzluğu” TBMM’ye taşıdı.





Tarım Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Karaduman, “İhalesi yapılan sistemle ilgili herhangi bir hizmet alınmazken netice itibarıyla şirkete toplamda 60 milyon lira kamu kaynağı ödemeye mahkûm olunan sürecin aydınlatılması elzemdir. Kamu zararına yol açan bu sürecin aydınlatılması için herhangi bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Millî Gazete’nin manşetten gündeme getirdiği, “Tarım Bakanlığındaki 60 milyon TL’lik yolsuzluğu” Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, söz konusu sürecin aydınlatılması noktasında bakanlığın herhangi bir çalışma yapıp yapmadığını sordu.

“YASAL SÜREÇ NEDEN İŞLETİLMİYOR?”

Karaduman, taklit ve tağşişle mücadele etmek için ortaya konulan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi (ÜDTS) bir ihale ile Veriso Data Sistemleri şirketine verildiğini hatırlatarak, “Bakanlığınızın başlangıçta hiçbir kamu kaynağı kullanmadan ortaya koyduğu projede daha sonra alınan fesih kararı ile birlikte şirkete 30 milyon lira kamu kaynağının ödenmesine karar verilmesi, ÜDTS’de yaşanan şaibeli sürecin göstergesi olmuştur. İhalesi yapılan sistemle ilgili herhangi bir hizmet alınmazken netice itibarıyla şirkete toplamda 60 milyon lira kamu kaynağı ödemeye mahkûm olunan sürecin aydınlatılması elzemdir. Sizden önce görev yapan bakanların süreci açıklayıcı herhangi bir tavır içerisinde olmaması, kamu zararına yol açan ihalenin iptali ve bu zararın oluşmasında ihmali bulunan kişilerle ilgili yasal bir sürecin işletilmemesi de dikkat çekicidir” ifadelerini kullandı.

“KAMU ZARARININ AYDINLATILMASI İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPILDI MI?”


Karaduman, Tarım Bakanı Kirişci’ye şu soruları yöneltti; “Taklit ve tağşişle mücadele etmek için ortaya konulan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi (ÜDTS) ihalesine hangi firmalar katılmıştır? Veriso Data Sistemleri şirketine verilen ÜDTS ihalesi neden feshedilmiştir? Fesih kararında imzası bulunan memurların tecrübesiz olduğu ve ihale komisyonu üyeleri arasında sahte imzaların tespit edildiği iddiaları doğru mudur? Fesih kararı sonrasında Veriso Data Sistemleri şirketine ödenmesi mahkemelerce uygun görülen 60 milyon lira şirkete ödenmiş midir? Konu ile ilgili yasal süreç hangi aşamadadır? Bakanlığınızın devam eden veya sonuçlanan yasal süreçlere dahli nasıl olmuştur? Kamu zararına yol açan bu sürecin aydınlatılması için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa nelerdir? Bu konuda açıklama yapacak mısınız?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap