SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tarihin akışını donduramazsınız

Tarihin akışını donduramazsınız

15 Ocak 2015 Perşembe - 17:01




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkileri donduracağı yönündeki açıklamaları Brüksel’de yorumladı.





Başbakan Davutoğlu, "AB bizi almazsa, buzdolabının önünde beklemeyiz, dondurulup dondurulmayacağımızı görmek için. Tarih akar ve biz de tarihin içinde akarız ve bazen tarihin önünde akarız" dedi. Avrupa’nın Dostları toplantısında soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, “Tarihin akışını donduramazsınız. Bazen yapmanız gerekeni tarih dayatır. Tarihi ve zamanı donduramayacağınıza göre, 6 seneden bu yana akan bir süreç kişisel kararla durdurulamaz.” ifadelerini kullandı.

“Buna tarih karar verecek ve bir gün eminim Avrupalı liderler, Türkiye’nin üyeliğinin getirilerini anlayacak” diyen Ahmet Davutoğlu, büyük nüfusu sebebiyle endişeli olan Avrupalılara ise “Türkiye’nin üyeliğinden korkuyorsanız, kendinize güvenmiyorsunuz demektir” cevabını verdi. “Açıkça söylemek gerekirse süreç zaten 2-3 yıldır dondurulmuş durumda” diyen Davutoğlu, fakat bu realitenin Türkiye’den kaynaklanmadığını vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap