SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tarihi eser kaçakçılarına geçit yok!

Tarihi eser kaçakçılarına geçit yok!

12 Nisan 2022 Salı - 11:41




Antalya’da bir yılda 161 tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yapanlara suçüstü müdahale eden jandarma ekipleri 277 şüpheli hakkında adli işlem yaptı.





Antalya'nın tarihi değerlerini bulundukları yerlerden çıkartıp satmak isteyenlere jandarma göz açtırmadı. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçuna karşı mücadele eden Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1 yılda 161 tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yapanlara müdahale etti. 277 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Jandarma ekipleri 2 bin 764 sikke, 1355 ziynet eşyası, 3 heykel, 5 tablo ele geçirdi. Ele geçirilen malzemeler müze müdürlüklerine teslim edildi. Ayrıca izinsiz kazı olaylarında kullanılan, 5 iş makinesi, 3 kamyonet, 18 jeneratör, 24 detektör, 6 elektronik define arama cihazı, çok miktarda barut ve dinamit gibi patlayıcı, muhtelif inşaat ve kazı malzemeleri ele geçirilerek adli makamlara teslim edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap