SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taraftar sözleşmesi teklifi sundu

Taraftar sözleşmesi teklifi sundu

04 Şubat 2013 Pazartesi - 17:57




CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Meclis Başkanlığı'na taraftar sözleşmesi teklifi sundu. Yasa teklifi, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlen





CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Futbolun Türkiye'de bir sektör haline geldiğini belirten Canalioğlu, yaşananların dostluk içerisinde olmasının gerektiğini söyledi. Canalioğlu, gelinen noktada futbolun çok sert şekilde devam ettiğini ifade ederek, taraftarların artık birbirleriyle kavgalı olduğunu kaydetti. Taraftar şiddetinin önlenmesi için 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çıkarıldığını hatırlatan Canalioğlu, yasa kapsamında yaşanan şiddeti önlemek adına bir takım tedbirlerin getirildiğini aktardı. Yasada futbol kulüplerinin taraftarları adına sorumluluklarına karşı görev almalarının istendiğine dikkat çeken Canalioğlu, "6222 sayıla kanunun 9. maddesinde taraftarlardan sorumlu kulüp yöneticileri içerisinde birini görevlendirmesi gerekiyor. Taraftarlar sahada, stadyumda olan, taraftarların çıkardığı olayları tespit edip, bildirmekle yükümlü. Spor kulüpleri, taraftarların ve ya taraftarlara gelecek taşkınlıkları belirleyecek bir yönetici belirleniyor" şeklinde konuştu. Taraftar taşkınlıklarını belirleyecek yöneticilerin bulunmadığına işaret ederek, kimsenin bu görevi yapmak istemediğini söyleyen Canalioğlu, "Bütün yükümlülükleri, herkesin paylaşması gerekiyor. Federasyonun, Kulüpler Birliği'nin, Kulüp Yöneticileri’nin, taraftarların ve teknik direktörün, sporcuların paylaşması gerekiyor. Bu kapsamda baktığınız zaman 6222 sayılı yasa içerisinde sorumluluk yöneticiye veriliyor, taraftarın bir yükümlülüğü yok. 6222 sayılı yasa içerisinde bizim getirmiş olduğumuz bir kanun teklifi var. Diyoruz ki, madem herkes bu işin yükümlülüğü altına giriyor. O halde taraftarlarda bu işin yükümlülüğü altına girsin. Kendi sorumluluklarını taşısınlar" dedi. Taraftar şiddetinin engellenmesi ile ilgili hükümler olduğunu belirten Canalioğlu, yaptırımların olmadığını ifade etti. Canalioğlu, "Taraftar yükümlülüğünü bilsin ve bu nedenle de ben de taraftarım. Neden, kulübüme, şehrime zarar getirmeyecek biçimde işler yapmayayım. O nedenle bir taraftarlık sözleşmesi olsun arzu ettik. Taraftarlık Sözleşmesi için kanun teklifi verdik. Orada diyoruz ki, taraftarlar da, takımını desteklemek için sahaya gidiyorlar, hatta kombine bilet alıyorlar ama bir sözleşme imzalasınlar. Bunu İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne versinler. Takımlarını desteklerken de, tamamen keyifle, anlayış içerisinde takımıma, kulübüme, sahama zarar getirmemek’ adına yükümlülük alıyorum" ifadelerini kullandı. Bilet alırken taraftarlık sözleşmesi yapılmasını öngören teklifte, ''Taraftarlar üye oldukları, maçlarını izlemek istedikleri kulüplerin, satışa sundukları kombine biletleri veya kulüp gişelerinde satılan maç biletlerini alırken 'taraftarlık sözleşmesini' imzalarlar'' hükmünün yer alması öngörüldü.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap