SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tapu devrinde yeni uygulama. Artık tarihe karışacak

Tapu devrinde yeni uygulama. Artık tarihe karışacak

22 Mart 2024 Cuma - 12:40




Evini elden çıkarmayı düşünenler veya yeni konut satın almak isteyenlerin en çok korktuğu şey tapuda dolandırılmaktır. Artık tapu dolandırıcılığının önüne geçilecek bir uygulamaya geçildiği açıklandı.





Tapu dolandırıcılarına karşı yeni bir uygulamaya geçildiği açıklandı. Bu sayede vatandaşın mağdur olmasının önüne geçileceği belirtildi.

2/8Tapu dairelerindeki dolandırıcılık vakalarının artmasının ardından vatandaşların zihinlerindeki bazı tereddütler yeni bir sistemle ortadan kaldırılacağı belirtildi. Özellikle tapu devri sırasında yaşanan hileli durumlar konusunda alınan tedbirler ve devletin sunmuş olduğu güvenceler, insanların endişelerini hafiflemiş oldu.

3/8HANGİ BANKALAR BU SİSTEMİ KULLANIYOR?

Devletin sağladığı güvence ile artık konut alım-satımlarında kullanılan 'Tapu Güvenilir Hesap', tapu veya para alımını güvence altına alacak ve bu sayede paranın veya tapunun el değiştirdiği sırada oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğun önleneceği aktarıldı.

Bu hesap, Borsa İstanbul bünyesinde faaliyet gösteren Takasbank ile kamu bankaları Ziraat, Vakıf ve Halkbank'ta kullanılıyor.

4/8GÜVENİLİR HESAP NASIL KULLANILACAK?

Para transferini Takasbank üzerinden gerçekleştirmek isteyen kişiler, öncelikle Tapu Müdürlüğü'ne başvurmalı ve alıcı-satıcı olarak müracaatlarını tamamlanması gerekmektedir.
5/8Ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından bir e-tahsilat numarası verilir. Bu numara ile alıcı ve satıcılar, Tapu Takas web sitesi, mobil uygulama veya e-Devlet üzerinden Takasbank aracılığıyla işlem yapabilmektedir.

6/8KAMU BANKALARINDAN DA YAPILIYOR

Konut alıcı ve satıcıları, kamu bankalarında işlem yapabilmek için öncelikle Tapu Müdürlüğü'ne başvurmalıdırlar.
E-tahsilat numarasıyla en yakın kamu bankası şubesine giderek vadesiz mevduat hesabı açtırmalı veya var olan hesabını kullanmaktadır.
7/8Satıcı bilgileri sisteme işlendikten sonra alıcı onayıyla işlem başlar ve transfer bedeli banka güvencesi altına alınır. Tapu devri gerçekleşmezse, evi devralacak kişi bankaya başvurarak paranın kendisine yatırılmasını sağlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap