SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tamamlayıcı emeklilik sistemi gerçekleri! Fatih Portakal açıkladı

Tamamlayıcı emeklilik sistemi gerçekleri! Fatih Portakal açıkladı

19 Ekim 2023 Perşembe - 15:11




Fatih Portakal youtube kanalından yayınladığı videoda tamamlayıcı emeklilik sistemi ile alakalı gerçekleri açıkladı.





Türkiye'de emeklilik hakkında yeni düzenlemeler gelirken enflasyon zamları emeklilerin belini bükmeye devam ediyor. Artan fiyatlar vatandaşları zor durumda bırakırken yeni emeklilik sistemi hakkında bir çok bilgi söz konusu. Yeni düzenleme kapsamında tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkındaki gerçekleri Fatih Portakal açıkladı.

Fatih Portakal youtube kanalından paylaştığı video içeriğinde tamamlayıcı emeklilik sistemini ele aldı. Yaptığı açıklamalarla bir çok konuya açıklık getirdi. Portakal şunlarla tamamlayıcı emekliliği açıkladı.

Fatih Portakal, Bireysel Emeklilik sistemi vardı. Ya bu bireysel emeklilik sistemini tamamlayıcı emeklilik sistemi diye kıdem tazminatları için böyle bir sistem üzerinde konuşuluyordu. Orta vadeli planda bu yoktu ama 12'ci kalkınma planında bunun izleri var. Ekonomistler bunu yorumluyor. Kadem yani tamamlayıcı emeklilik sistemi amaç şuan ki iktidar şunu yapmaya çalışıyor. Kıdem tazminatlarına göz dikiyor.

Bu kıdem tazminatlarını bir fona dönüştürmek yani ileride alacağınız kıdem tazminatları için işveren para yatırıyor.  Ya ileride biz 10 sene sonra 20 30 sene sonra emekli olduğumuzda toplu para alabilmek için çalışırken işte bu parayı iktidar fona dönüştürmek istiyor. Oradan sıcak para elde etmek istiyor. O sıcak parayı bizim gibi ekonomisi bozuk olan ülkelerde istediği gibi kullanabilir.  İkincisi de emeklilik sisteminin bir parçası haline getirmek istiyor..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap