SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tam bağımsız bir Türkiye

Tam bağımsız bir Türkiye

15 Ekim 2017 Pazar - 08:59








Dünya her zamankinden (mecazi anlamda) daha hızlı dönüyor ve artık eski sistemler kökünden sarsılıyor. Neydi eski sistem? Hep istiyorlardı ki, durmadan istiyorlardı ki, ülkemizin üstünde kara bulutlar devamlı dolaşsın, ülkemiz hep gölgede kalsın, asla güneş yüzü görmesin, aydınlık kavramı hep hayal olarak kalsın öyle mi? Artık bütün bunlar mazide kaldı. Artık kasasa kısas... Yok öyle boyun eğmeler, yok öyle emir kulu olmak... Artık yat yat, kalk kalk devri bitince... Yat deyince yatan, kalk deyince kalkan Türkiye’den, kendi inisiyatifi ile yatıp kalkan Türkiye karşılarında görünce hazımsızlık başladı.

Şimdiye kadar “uydu” statüsünde gördükleri bir Türkiye’den, “Tam bağımsız bir Türkiye’ye” doğru yol katettiğimizi bir türlü içlerine sindiremeyen ve bu durumdan çok rahatsız olan bir müttefiklik, hem de stratejik bir müttefiklik... “Tam bağımsız bir Türkiye’ye doğru hızla gidişimiz bunları çok rahatsız etmiş besbelli...” Evet!... Atatürk’ün tam bağımsızlık ideali... Millet olarak hep birlikte şu vize konusunu eleştirmeliydik. Gerçi büyük çoğunluk da zaten öyle yaptı.

Ama, ne yazık ki, bazıları maalesef ve maalesef Erdoğan’a karşı olmak adına ABD yanlısı söylemlerden geri durmadı. ABD’yi yarım yamalak birkaç sözle suçlayıp kendi ülkesini yerenler de yok değildi. Şunu bilmeliyiz ki; Milli Mücadele adını verdiğimiz o büyük Kurtuluş Savaşı her şeyden önce bu ülkenin bağımsız bir ülke olarak gerçekleşmesi için yapılmış ve bu ülkenin temeli, Atatürk’ün “Tam bağımsızlık” anlayışı, “Kayıtsız şartsız tam bağımsızlık” fikrine dayanmaktadır... Evet!... Demokrasi, insan hakları, özgürlükler kavramlarının görüntüsü içinde olan.

Böyle bir posta bürünmüş olan adeta bir mafya devleti bir ABD... Dünyanın başka diğer devletlerinde de olduğu gibi, bizde de ajanlarla dolu ABD Büyük elçilikleri... Bunlar yetmiyormuş gibi ABD için çalışan Türk personeller... Bunlar ABD için çalışan cesur Türkler oluyor herhalde... Kendi ülkesini satanlara yazıklar olsun, bu gibilerin ihanetlerine hiç ama hiç kimse sahip çıkamaz, çıkmamalıdır...

Lütfen herkes kendine bir baksın; Atatürk’ün, Atatürkçülüğün, Milliyetçiliğin neresindesiniz? Milli meseleleri siyasi rant devşirme konusu yapanlara şunu hatırlatmakta yarar vardır: Milli birlik ve beraberlik, milletçe birliği, bir arada yaşamayı ve bütünlüğü belirtir. Milli birlik ve beraberlik, bir arada yaşayan millet fertlerini, birbirine sımsıkı bağlar. Milletçe birlik, milleti oluşturan unsurlarda birlik, beraberlik ve bütünlük demektir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap