SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taliban’ın yakaladığı DEAŞ militanından şoke eden Türkiye itirafı!

Taliban’ın yakaladığı DEAŞ militanından şoke eden Türkiye itirafı!

05 Ağustos 2022 Cuma - 09:28




Taliban'ın Afganistan'da eli kanlı terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonunda, yakalanan terörist DEAŞ militanlarını Türkiye‘ye götürüp yer, yemek ve silah karşılamaktan sorumlu olduğunu itiraf etti.





Afganistan’da Taliban yönetimi DEAŞ’ın hücrelerine operasyon düzenledi. Operasyonda dört DEAŞ’li öldürülürken, örgütün Horasan sorumlularından olan ‘Hanzala’ kod adlı Muhammed Eyüb canlı olarak yakalandı. Yeni Akit’in haberine göre Taliban’ın sorgu yaptığı Eyüb, ifadesinde Afganistan’daki DEAŞ’lıların başka ülkelere gönderilmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

Eyüb, örgütün Afganistan-İran sınırındaki Nimruz eyaletinde yapılandığını, militanların buradan İran’a geçirildiğini ve son durağın da Türkiye olduğunu itiraf etti. Eyüb ifadesinde “Nimruz Sınır Kapısı üzerinden İran’a, oradan da Türkiye’ye DEAŞ militanlarının gönderilmesinden sorumluyum. Onlara kalacak yer, yemek, su ve silah buluyorum” dedi.

ÖZDAĞ: SİZ UYKUDAYKEN BİRİLERİ TÜRKİYE İÇİN İÇ SAVAŞ KABUSU HAZIRLIYOR 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Eyüb’ün görüntülerini Twitter hesabından “Taliban, Hanzala kod Muhammed Ayoub adlı DEAŞ’liyi yakalamış. Ayoub sorguda Türkiye’ye Afganistan’dan çok sayıda İŞİD’linin İran üzerinden geçirilmesini, Türkiye’de konut ve diğer ihtiyaçların karşılanmasını organize ettiğini itiraf etmiş.Tatlı rüyalar Saray/Sarı muhalefet. Siz tatlı uykunuzdayken birileri Türkiye için bir iç savaş kabusu hazırlıyor. Allah Türk Milletini sizin gibi iktidar ve muhalefetten korusun. Artık Türk Milleti’nin savunma hattı Zafer Partisi var” ifadeleriyle paylaştı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap