SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taliban’dan Türkiye açıklaması! 16 Nisan'da görüşmelere katılamayız

Taliban’dan Türkiye açıklaması! 16 Nisan'da görüşmelere katılamayız

13 Nisan 2021 Salı - 10:42




Türkiye'de 16 Nisan Cuma günü yapılacak olan Afganistan barış görüşmelerine ilişkin Taliban'dan çarpıcı bir açıklama geldi.





Türkiye'de 16 Nisan Cuma günü yapılacak olan Afganistan barış görüşmelerine ilişkin Taliban'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Taliban sözcüsü Mohammed Naeem, 16 Nisan'da yapılması planlanan görüşmelere katılmayacaklarını söyledi.

ABD'nin girişimleriyle, Katar ve Rusya'da yapılan görüşmelerin ardından Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) ve Katar’ın da yer alacağı barış görüşmelerine ev sahipliği yapıyor. Afganistan'ın barışı için kritik toplantının 16 Nisan’da başlayacağı ve 10 gün sürmesinin planlandığı açıklanmıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre Taliban’ın sözcüsü Mohammed Naeem, bu hafta gerçekleşmesi halinde Türkiye'deki Afgan barış süreciyle ilgili büyük bir zirveye katılmaya istekli olmadıklarını söyledi. Naeem, “16 Nisan’da Türkiye’deki görüşmelere katılamayız ve bunu Türkiye’ye ilettik” dedi.

Naeem ileri bir tarihte görüşmelere katılıp katılmayacaklarına ilişkin ise, “Bu müzakerelerde yer almaya ilişkin karar alma görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap