SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taksim İstiklal Caddesin'deki bombalı saldırı öksüz ve yetim bıraktı

Taksim İstiklal Caddesin'deki bombalı saldırı öksüz ve yetim bıraktı

14 Kasım 2022 Pazartesi - 09:24




Taksim İstiklal Caddesi’nde dün yaşanan patlama tüm Türkiye’yi yasa boğdu.





İstanbul’un en kalabalık semtlerinden biri olan Taksim İstiklal Cadde’sinde dün saat 16:20 sıralarında meydana gelen bombalı saldırı; 6 kişiyi hayattan koparırken, 2’si ağır 81 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli olmaya başlarken, yarım kalan hikayeleri yürekleri yaktı.

ÖLENLER SADECE SAYI DEĞİL…

Alçak saldırıyı gerçekleştirenler sadece 6 kişinin yaşamını değil, kimilerinin evladını kimilerinin de anne ve babasını çaldı! 

İstanbul’un Ayazağa mahallesinde ikamet eden Topkara çifti gezmek için gittikleri İstiklal Caddesi’nden geri dönemedi. Taksim’deki korkunç olayda Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara'nın hayatını kaybettikleri öğrenildi.

6 AYLIK BEBEKLERİNİ ANNELERİNE BIRAKIP GEZMEYE GİTMİŞLERDİ


Olay anında orada olan Topkara çifti, 6 aylık bebeklerini annelerine bırakıp baş başa gezmek için İstiklal Caddesi’ni tercih etmişti.

BABA VE KIZI DA PATLAMADA YAŞAMINI YİTİRDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kişilerden birinin Bakanlık çalışanı Yusuf Meydan ve kızı olduğunu açıkladı. 




İSTİKLAL CADDESİ'NDE BOMBALI SALDIRI!

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı. Saldırı saat 16.20 sıralarında meydana gerçekleştirildi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamada yaralananlar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgede çalışmalarını tamamladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk incelemelere göre saldırıda "terör kokusu" olduğunu söyledi. Erdoğan, "İlk tespitler bir kadının rol oynadığını gösteriyor, kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak" dedi.


FUAT OKTAY: TERÖR EYLEMİ OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı alanda incelemelerde bulundu.

Oktay burada yaptığı açıklamada "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın, bir bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz şu ana kadar ki elde edilen bilgiler çerçevede" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, saldırı sonucu 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 81 kişinin de yaralandığını söyledi.

Fuat Oktay, "Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır" dedi.


BAKAN BOZDAĞ: İKİ İHTİMAL VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise patlamanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bir kadın oradaki banklardan birine belli bir süre, 40 dakikadan fazla oturuyor, sonra kalkıyor. Kalktıktan 1-2 dakika sonra orada bir patlama meydana geliyor. Patlama sonrasında da olanlara bütün Türkiye artık vakıf oldu. Şimdi bununla ilgili takipler devam ediyor. Şu anda kadınla ilgili bütün kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde."

Şu ana kadar bir ismin belli olup olmadığı sorulan Bozdağ, "İsim şu ana kadar benim bildiğim belli değil ama bir görüntü var. Kadın olduğu belli. Bütün kayıtlar takip ediliyor. Şu anda peşinde olan birtakım görevliler de var. İz süren arkadaşlarımız var. Onlar da konuyu takip ediyorlar." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap