SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Taksim için kesinlikle izin yok"

"Taksim için kesinlikle izin yok"

30 Nisan 2013 Salı - 12:28




İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayıs'la ilgili açıklamalarda bulundu.Mutlu, "1 Mayıs'ta Taksim için kesinlikle izin yok" dedi.





İşte Vali Mutlu'nun açıklamalarından satır başları: İstanbul’da yarın 1 Mayıs’ı arzu ettiğimiz nitelikte kutlayabilme imkanımız olmayacağını hissediyorum. İlgili sendikalarımızın temsilcilerine 1 Mayıs'ta her yıl Taksim’de yapılmakta olan bu kutlamaların Taksim’deki fiziki şartlar nedeniyle yapılmasının mümkün olamayacağını, talep edilen izne evet diyemeyeceğimiz net şekilde ifade edildi. MÜMKÜN DEĞİL Taksim meydanı İstanbul’un en değerli meydanlarından biri olarak yoğun bir yayalaştırma çalışmaları kapsamında bulunuyor. Halaskargazi ve Tarlabaşı Bulvarı’nda da çalışmalar devam ediyor. Bu iki cadde meydana yürüyerek gelen kardeşlerimizin yüzde 70’inin intikal ettiği yollardır. Bu şartlarda bu mitingin huzurlu ve risksiz yapılması mümkün görünmemektedir. Sendikaların bu riskli alanı kullanmak yönündeki istekleri aklıselimle bağdaştırılması zordur. TAKSİM İÇİN KESİNLİKLE İZİN YOK Burada idare edilebilecek, izin verilebilecek bir pozisyon olsaydı bu izni bugüne kadar verirdik Bu alanı yarın sabaha kadar güvenlikli bir alan haline getirmek mümkün değil. Görünen köy kılavuz istemez. Son anda da olsa izin verilir şeklindeki değerlendirmeler grupları buraya toplamak için ifade edilen hususlardır. Yarın Taksim’de 1 Mayıs’ın kutlanmasıyla ilgili herhangi bir izin söz konusu değil.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap