SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tahliyeden bir gün önce köyü terk eden Ogün Samast'ın ailesi konuştu: Biz almaya gitmedik

Tahliyeden bir gün önce köyü terk eden Ogün Samast'ın ailesi konuştu: Biz almaya gitmedik

16 Kasım 2023 Perşembe - 20:47




Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın dün sessiz sedasız cezaevinden tahliye edilmesinin ardından gazetecilere konuşan Samast'ın babası Ahmet Samast'ın, oğlunu almaya gitmediğini öğrenildi.





Ogün Samast'ın babası, oğlunun 15 Kasım'da Bolu'daki cezaevinden tahliye olmasının ardından Trabzon'daki aile evine gitmediğini belirterek, "Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin" dedi. Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, 16 yıllık cezasının ardından dün cezaevinden tahliye edildi.

Demirören Haber Ajansı'na göre, Samast'ı cezaevi kapısında ailesi karşıladı, ancak edinilen bilgiye göre tahliye bilgisi gazetecilere geç verildiği için Samast'ın çıkışı görüntülenemedi.

10Haber'den Hazar Dost'a konuşan Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast, "Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin" diyerek konuşmak istemediğini belirtti ve başka bir soruya cevap vermeden telefonu kapattı. Ogün Samast'ın abisi Ümit Samast'a ulaşıldığında, Ümit Samast'ın "Ogün'ü bulursanız konuşursunuz" şeklinde konuştuğu belirtildi. 10Haber'in ulaştığı kaynaklara göre, tahliye olduktan sonra Samast'ın ailesiyle Bolu'dan ayrıldığı söyleniyor, ancak Trabzon'daki babaevine dönmediği ifade ediliyor.




AİLE 14 KASIM'DA KÖYDEN AYRILMIŞ

Çal Camili Köyü muhtarı Aziz Demir, yaptığı açıklamada, Samast ailesinin 14 Kasım'da sessiz sedasız köyden ayrıldığını belirtirken, "Kimseye bir şey demediler. Çok iyi insanlardır, yıllardır komşularımız" dedi. Demir, ailenin köye gelmediğini ve emniyetin arayarak bilgi almak istediğini ancak onlara da gelmediklerini ifade etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap