SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriye'ye 11 TIR'lık yardım

Suriye'ye 11 TIR'lık yardım

10 Mayıs 2016 Salı - 15:54




GAZİANTEP'te, düzenlenen kampanya ile toplanan 11 TIR yardım, düzenlenen törenle iç savaşın sürdüğü Suriye'ye gönderildi.





Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen kampanyada toplanan 11 TIR dolusu gıda ve yaşam malzemesinin Suriye'ye gönderilmesi nedeniyle tören düzenlendi. İstasyon Meydanı'nda yapılan törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, hayırsever işadamları ile davetliler katıldı. MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, toplanan yardımların Suriye'deki sivillere gönderileceğini belirterek, "Sınırımızın diğer tarafında bizim komşumuz olan kardeşlerimiz orada ölüm kalım mücadelesi veriyor, yoklukla açlıkla ölüm tehlikesiyle karşı karşıya büyük bir sıkıntı içinde yaşıyorlar. Elimizden gelen gayreti gösterdik ve 11 TIR yardım topladık, inşallah devamı da olacak" dedi.

VALİ YERLİKAYA: TEMENNİMİZ SURİYE'DE SULH

Vali Ali Yerlikaya da toplanan malzemelerin Kızılay aracılığı ile Suriye'de ihtiyacı olanlara dağıtılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Gaziantep ve hemen sınırımızın ötesindeki Halep'le biz önce komşu, akraba, kardeş olarak yaşadık. İlimizde kayıtlı ve ön kayıtlı 350 bin Suriyeli muhacir kardeşimiz yaşıyor. Burada yaşayan 1 milyon 931 bin Gaziantepli olarak bizler ensar duygusuyla bu muhacir kardeşlerimize, bize 'aferin' desinler diye değil, 'çok iyi yaptılar insanlık dersi verdiler' desinler diye değil, Allah rızası için bu kardeşlerimize elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Bu mübarek üç aylar içerisinde, buradaki kardeşlerimizin ıstıraplarının durmasını ve bitmesini istiyoruz. Orada barışın bütün Suriye'nin her karışına hakim olması ve Suriye'de kendi insanlarıyla bir, beraber, barışık ve hepsinin kendi güçleri oranında hakkaniyetle temsil edildiği bir parlamento, bir hükümet ve devlet modelinin oluşması. Biz bunu istiyoruz. Onların toprağında sulhtan başka hiç bir temennimiz yok. İnsan kanının yere düşmemesinden başka hiçbir niyetimiz yok. Burada bulunan muhacirlerin, dünyaya yayılan muhacirlerin de en kısa zamanda geleceğin Suriye'sini oluşturmak üzere bizlerle en güzel şekilde tebessüm ederek, helalleşerek oraya dönmeleridir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap