SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriyeli muhaliflerden Türkiye'ye mesaj: 14 bin savaşçıyla hazırız

Suriyeli muhaliflerden Türkiye'ye mesaj: 14 bin savaşçıyla hazırız

06 Ağustos 2019 Salı - 11:24




Suriyeli muhalif komutanlar, terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD/YPG güçleri tarafından kontrol altında tutulan ve büyük oranda Arap nüfusun yaşadığı köy ve kasabaları geri almak için Türk askerinin düzenleyeceği bir operasyona hazır olduklarını duyurdu.





Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasına yönelik Türkiye ile ABD arasında görüşmeler sürerken, terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD/YPG güçleri tarafından kontrol altında tutulan ve büyük oranda Arap nüfusun yaşadığı köy ve kasabaları geri almak için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye olası operasyonuna muhaliflerden destek geldi.

Haber7'de yer alan habere göre, Türkiye destekli Ulusal Ordu Sözcüsü Yusuf Hamud, İngiliz Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada operasyon için bir tarih vermezken, "Fırat'ın doğusunda Türk güçleriyle birlikte operasyon yapmak için hazır olan 14 bini aşkın savaşçı var" diye konuştu.  
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap