SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriye'de ne kadar Türk askeri var?

Suriye'de ne kadar Türk askeri var?

28 Şubat 2020 Cuma - 15:40




İdlib'de Suriye ordusunun hava saldırısı sonucu 33 askerin şehit düştüğünün açıklanmasının ardından herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor.





Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de şehit olan askerlere ilişkin yaptığı 4. açıklamada şehit olan askerlerin sayısının 33'a yükseldiğini duyurdu. Vali Doğan 32 askerin hastanelerde tedavi gördüğünü ve yaralı askerlerin ise hayati tehlikesinin olmadığını duyurdu. 

Suriye içsavaşının  en kritik noktası haline gelen İdlib'de çatışmalar yoğunlaşırken, TSK'nın bölgedeki askeri varlığına dair de de farklı bilgiler paylaşılıyor.

Barış Pınarı Harekatı ile bölgede gözetleme noktaları oluşturan Türkiye, sahada askeri olarak kara gücü bulundurmasına rağmen Suriye hava  sahası  Türkiye'ye kapalı olduğu için  bölgedeki askerlere havadan destek sağlayamıyor.

Peki Suriye'de şu anda ne kadar Türk askeri görev yapıyor?

Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan resmi bir açıklama yok. Ancak farklı kaynaklar Suriye'deki Türk askeri sayısının 5 bin ile 7 bin 500 arasında  olduğunu bildiriyor.


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 23 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada bölgeye yapılan son  takviyelerle İdlib ve Halep'te konuşlanan Türk askerlerinin sayısı da 7 bin 400’ü aştığını duyurmuştu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bir raporunda ise 2 Şubat’tan itibaren Türkiye’den İdlib’e giriş yapan TIR ve askeri araç toplamını 1.300 olarak verilmiş, aynı raporda bu sevkıyatla birlikte İdlib’e takviye gelen Türk askerlerinin sayısı da 5 bin dolayında olduğu belirtilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap