SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriye'de barış çağrısı yapılmalı

Suriye'de barış çağrısı yapılmalı

09 Eylül 2013 Pazartesi - 09:16




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin önce Suriye'de barış çağrısı yapması ve iki tarafa ‘silahları susturun, barışı sağlayın, ateşkesi s





CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kılıçdaroğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarına adaylığının neticelenmesi nedeniyle heyecanlı bir gün geçirildiğini söyledi. İstanbul'un olimpiyatlara ev sahipliği yapmasını büyük bir heyecan ve umutla beklediklerini ancak maalesef bunun gerçekleşmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama umudumuzu yitirmeyeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte olimpiyatlar mutlaka Türkiye'ye gelecektir, İstanbul'a gelecektir. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul'a olimpiyat yakışır" diye konuştu. SAVAŞI SAVUNMAK CİNAYETİ SAVUNMAKTIR Olimpiyatların barış, dostluk, kardeşlik, kültürlerin birleşmesi, centilmence yarışma anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, savaşın olduğu yerde olimpiyatların olamayacağını da söyledi. Kılıçdaroğlu, "Savaşa 'hayır' demek, barışa 'evet' demektir. Savaşı savunmak cinayeti savunmaktır. Hepimizin bütün yurttaşlarımızın üzerinde titizlikle durması gereken konu budur. Onun için biz sonuna kadar 'savaşa hayır' diyoruz. Kendi ülkemizde, bölgemizde, coğrafyamızda, dünyada savaşın olmadığı barışın egemen olduğu bir düzen istiyoruz bizim ana hedeflerimizden biri budur" dedi. HANGİ AHLAK, HANGİ SİYASET... Hükümetin, kin ve nefret üzerine dış politika oluşturduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bu topraklardan Kılıçarslan da geçti, Selahattin Eyyübi de geçti, Mustafa Kemal Atatürk de geçti, hiçbir lider, (Ben her türlü koalisyonun içinde yer alırım, yeter ki siz Suriye'de 5 yaşındaki Ahmetleri, Muhammetleri öldürün. Ben de sizinle beraber elime silah alacağım ve onları öldürmeye gideceğim)... Hangi ahlak, hangi din, hangi siyaset anlayışı buna izin veriyor? Kabul etmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin önce Suriye'de barış çağrısı yapması lazım. Ateşkes çağrısı yapması lazım. Bölgede kimyasal silahların kullanılmaması güvencesinin sağlanması için adım atması lazım" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap