SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriye sorununu bölge ülkeleri çözer

Suriye sorununu bölge ülkeleri çözer

09 Şubat 2013 Cumartesi - 08:52




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'nin ardından Mısır'dan ayrılmadan önce Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.





Suriye muhalefeti ve onların liderleriyle bir araya geldiğini hatırlatan Gül, ''Bu meseleyi ancak bölge halledebilir, uzaktakilerden çok fayda yok, görüyorsunuz. Konuşmaya gelince konuşan çok, retorik, nutuk çok ama kimsenin kendi evi yanmadığı için kolay geliyor. Bölge bizim kendi evimiz sayılır, yani hepimizin bölge ülkeleri açısından söylüyorum. İİT içerisinde böyle bir atak başladı, böyle bir yeni çalışma başladı. Dışişleri bakanlarımızın, Türkiye, İran, Mısır, Suudi Arabistan... Suudi Arabistan her ne kadar toplantıya (Mısır'da gerçekleştirilen 3'lü zirve) katılmadıysa da onlar da irtibatlı'' şeklinde konuştu. Gül, ''Ortada gerçekten zor bir durum var, biz bu zor duruma nasıl herkesin işbirliği içerisinde, yeter diyebiliriz, bu çok önemli'' dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap