SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriye milli politika değil

Suriye milli politika değil

30 Mart 2013 Cumartesi - 09:31




Kılıçdaroğlu, Suriye’nin milli bir politika olmadığını söyleyerek, “Efendim, Suriye’de demokrasi yokmuş. Allah aşkına hangi ülkede demokrasi var? Kata





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayicinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini savundu. Sanayideki sorunların, sadece Türkiye’deki sanayi baz alınarak çözülemeyeceğini işaret eden Kılıçdaroğlu, "İsveç’ten sonra en pahalı enerjiyi Türk sanayicisi kullanıyor. Eğer bizim sanayicimiz, elektriği Meksika’daki, Fransa’daki sanayiciden daha pahalı kullanıyorsa önce bu sorunu çözmek lazım. Böyle olunca rekabete geriden başlıyor bizim sanayicimiz. En azından rakibimiz olan ülkelerin maliyetleriyle maliyetlerimiz aynı olmalı. Aksi takdirde rekabetin engelleri kalkmamış olur" dedi.  SURİYE İLE NE ALIP VEREMEDİĞİMİZ VAR? Dış politikaların bir ülke açısından önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, Suriye’nin milli bir politika olmadığını söyleyerek şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti devletine dışarıdan adam getir, Katar’dan getirdiğin parayı cebine koy, başka bir ülkenin desteği ile getirilen silahı eline ver gönder Suriye’ye -Türkiye sınırlarından söz ediyorum- git orada kardeşini öldür. Komşuda yangın olursa o yangını önce söndürmek düşer, söndürmezseniz o yangın sizin eve de sıçrar. Bizim Suriye ile ne alıp veremediğimiz var? Efendim, Suriye’de demokrasi yokmuş. Allah aşkına hangi ülkede demokrasi var? Katar’da mı var? Arabistan’da mı var? Hadi Türkiye’yi saymıyorum. Biz de isteriz her ülkede demokrasi olsun, kim istemez? İnsanoğlunun temel çabası budur zaten." EN DİNAMİK ÜLKE CHP lideri, şöyle devam etti: "Geçen gün sayın başbakan ilginç bir cümle kullandı, batılıları suçladı Suriye konusunda. Dedi ki ‘Kıyıda kenarda kalmış 2-3 ülkenin sırtında kaldı. Kıyıda kenarda kalan 3 ülke kim biliyor musunuz? Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan. Neden kendi ülkenizi bu hale getiriyorsunuz? Biz itiraz ediyoruz, yapmayın diyoruz, ‘vay efendim sen Baasçısın...’ Ya banane Baas’tan! Ben Suriyelileri seviyorum, Iraklıları da seviyorum, İranlıları da seviyorum, onlar insan, hepimiz insanız. Halklar arasında kavga olmamalı, yönetimler çatışabilirler ama siz orada kan akıyor, silahı siz veriyorsunuz. Türkiye’de silahlı kamplar da oldu, biz çıkarttık ortaya. Neden olsun değerli arkadaşlar? O zaman kim kalkıp da Katar’ı suçlayacak? Onlar da silahlı eğitim yapıyorlar, Türkiye’ye gönderiyorlar. O nedenle dış politikamızın da barış endeksli olması lazım ki ürettiğimizi daha iyi satabilelim diye. Türkiye bu bölgenin en güçlü ülkesidir, en dinamik ülkesidir, en yaratıcı ülkesidir bundan faydalanmamız ve bunun getirdiği artıları Türkiye’ye getirmemiz lazım. Suriye ile ilişkiler bozuldu ne oldu? Lojistik sektörü çöktü. Zararı kim çekti? Biz."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap