SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriye ile ilk temas: O kişiler karşılıklı serbest bırakıldı!

Suriye ile ilk temas: O kişiler karşılıklı serbest bırakıldı!

14 Haziran 2022 Salı - 10:36




Suriye'de muhalif gruplar ve rejim tarafından gözaltında tutulan bazı kişiler Astana süreci kapsamında karşılıklı olarak serbest bırakıldı.





Son zamanlarda Ankara ile Şam arasında alt düzey görüşmelerin yapıldığı söyleniyordu.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın son açıklaması ile iki ülke arasındaki temasların Bakanlık düzeyine taşındığı ortaya çıktı.

Yıllardır Suriye muhalefetini destekleyen Ankara'nın esir takasına başlattığı belli oldıu.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de muhalif gruplar ve rejim tarafından gözaltında tutulan bazı kişilerin Astana süreci kapsamında karşılıklı ve eş zamanlı olarak serbest bırakıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:


''Astana süreci kapsamında Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran’ın yanı sıra Birleşmiş Milletler’in katılımıyla kurulan Zorla Alıkonan/Kaçırılan Kişilerin Serbest Bırakılması, Cenazelerin Takası ve Kayıp Şahısların Akıbetinin Tespitine İlişkin Çalışma Grubu bünyesinde hazırlanan yedinci proje çerçevesinde, Suriye’de muhalif gruplar ve rejim tarafından gözaltında tutulan bazı kişiler, 13 Haziran 2022 tarihinde muhaliflerin kontrolündeki El Bab’ın güneyindeki Abu Zindeyn mıntıkasında karşılıklı ve eş zamanlı olarak serbest bırakılmıştır. Çalışma Grubu faaliyetlerini önümüzdeki dönemde de sürdürecektir.”

Bilindiği gibi AK parti iktidarı son zamanlarda, Suriye hariç bölgede kavgalı olduğu tüm Arap ülkeleri ile barışmış durumda.

Hatta işgalci İsrail rejimi ile de karşılıklı ziyaretler yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap