SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriye basını duyurdu: Türkiye operasyonu çok yakın

Suriye basını duyurdu: Türkiye operasyonu çok yakın

17 Ağustos 2022 Çarşamba - 11:14




Türkiye’nin olası Suriye operasyonu bölgede askeri hareketliliği artırırken, Suriye medyasından çarpıcı bir iddia geldi.





Anakara- Şam arasında görüşme havası eserken, Suriye basınından, operasyon çıkışı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ay önce bir gece ansızın gelebiliriz açıklaması gündemden düşmezken, Suriye medyası konuyla ilgili dikkat çeken bir haber yayınladı.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Türkiye'nin operasyon hazırlıklarını hızlandırdığını ve bölgede halka evlerinden çıkmama çağrıları yapıldığını iddia etti.

SANA'ya konuşan yerel kaynaklar, Suriye'deki Türk askerlerinin cami hoparlörlerinden Halep'e bağlı Cerablus yakınında halka operasyon hazırlıkları nedeniyle evlerinden çıkmama çağrısı yaptığını söyledi.

Kaynaklar, sınıra yakın bölgelerde çok sayıda Türk İHA'sı görüldüğünü, Türk güçlerinin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını savundu.


Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütüne yeni operasyon düzenleme planı uzun süredir gündemde. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada “Suriye’de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri temizleyerek, güvenlik kuşağının halkalarını yakında birleştireceğiz” demişti.

Türkiye'nin operasyonuna karşı çıkan Suriye de son dönemde sınırdaki askeri varlığını artırdı. Son olarak Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas, “Biz ABD ve Türkiye'nin Suriye'nin  bazı bölgelerindeki varlığına son vermesini vurguluyoruz. Eğer onlar çekilirse hükümet de bu bölgede kontrolünü geliştirebilir ve yağmalanmaya konu olan kendi ulusal kaynaklarımıza yatırım yapabiliriz” dedi.

TSK'nin operasyonuna, ABD, İran karşı çıkarken, Rusya lideri Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Soçi görüşmesinde operasyon kararını Suriye lideri Beşar Esad'la  görüşmeniz daha isabetli olur demişti.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap