SON DAKİKA



Haber > Gündem > Süresiz nafaka için yeni formül ortaya çıktı

Süresiz nafaka için yeni formül ortaya çıktı

29 Temmuz 2023 Cumartesi - 14:04




Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın "adil değil" dediği süresiz nafaka için yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu.





Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş geçtiğimiz gün, süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken sözler sarf etti. Süresiz nafakanın adil olmadığını savunan Göktaş, “6284 bizim önemli bir kanunumuz. Diğer yandan karardan kaynaklı bazı mağduriyetler doğuyorsa bunları ele almak lazım. Ben süresiz nafaka konusunu da önemsiyorum. Bazı insanlar 1990’lı yıllarda evlenmiş. Süresiz nafaka ödemek gibi uygulama kabul edilebilir olamaz. Dolayısıyla bunu da ele almak ve buna da dikkat etmek lazım. Eğer bir mağduriyet oluşuyorsa üstesinden gelmek lazım. Diğer bakanlıklarımızla da bu konunun üzerinde çalışmayı hedefliyoruz” dedi.

 “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil. Bu durumun gerçekten önemli bir şekilde ele almaması lazım” ifadelerini kullanan Bakan Göktaş, “Süresiz bir nafaka sizin için adil mi? Açıkça sormak istiyorum. Tabii ki mesela uygulamadan kaynaklandı. O yüzden Adalet Bakanımız ile görüştüğümüzde bu nafaka konusunu, 6284 konusunu ve bizim bakanlığımızı ilgilendiren boyutlarını ele aldık. Bunun Adalet Akademisinde ders olarak verilmesini düşünüyorum. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hakimler ve savcıların bu konuyu özel ders olarak Adalet Akademisinde ele alabilirler” şeklinde açıklamada bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap