SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sur'da 4 polis yaralandı

Sur'da 4 polis yaralandı

29 Aralık 2015 Salı - 15:45




Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı uygulanan ve operasyonların sürdüğü merkez Sur İlçesi'nde çıkan çatışmalar sırasında atılan bir roket, merkez Yenişe





Sur'da PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis memuru keskin nişancı silahı Kanas ile açılan ateşte, 3 polis memuru da tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralandı. Yaralı 4 polis memuru hastanede tedavi altına alındı.

Sur İlçesi'nde PKK'lıların oluşturduğu barikatların kaldırılması, kazdıkları hendekleri kapatılması ve örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında bugün de çatışmalar çıktı. Çatışmalar sırasında PKK'lıların keskin nişancı silahı Kanas ile açtığı ateşte 27 yaşındaki polis memuru Ahmet Sarıkaya, başından yaralandı. Durumu ağır olan Sarıkaya, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da hastaneye giderek, yaralı polis memurunun durumu hakkında bilgi aldı. Sur'da öğleden sonra çıkan çatışmalar sırasında PKK'lılar tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 3 polis memuru şarapnel parçalarının isabet etmesi yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürülerek, tedavi altına alındı. Yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

 ROKET BİNAYA İSABET ETTİ

Sur'da bugün çıkan çatışmalar sırasında atılan bir roket merkez Yenişehir İlçesi Lise Caddesi, Ali Emiri 5'inci Sokak üzerindeki Arma Yapı Apartmanı'nın B bloğunun çatısına isabet etti. Çatıda hasar meydana gelirken, polis ekipleri çatı katında incelemelerde bulundu.Diyarbakır'da pazar günü yine Sur'dan bir roket Yenişehir İlçesi'nde özel bir hastanenin çatı katına, dün de bir binanın çatı katına isabet etmişti

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap