SON DAKİKA



Haber > Gündem > Süleyman Şah Türbesi ziyarete açılıyor

Süleyman Şah Türbesi ziyarete açılıyor

09 Mart 2015 Pazartesi - 13:27




IŞİD tehdidi nedeniyle Suriye’nin Halep ili Karakozak köyü yakınlarından operasyonla alınarak, Türkiye sınırındaki Eşme köyüne nakil olan Süleyman Şah





Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, IŞİD tehdidi nedeniyle Suriye’nin Halep ili Karakozak köyü yakınlarından operasyonla alınarak, Türkiye sınırındaki Eşme köyüne nakil olan Süleyman Şah’ın sandukası için inşa edilmeye başlanan türbenin yapımının birkaç gün içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şah Fırat Operasyonuyla Süleyman Şah Türbesinden alınan emanetlerin getirildiği Eşme Köyünü ziyaret ederek, köyde yaşayan çocuklara hediye dağıttı. Vali Küçük, Suriye’nin Eşme Köyü’ne de geçerek, yeni türbenin yapılacağı yerde yürütülen çalışmaları inceledi. Vali Küçük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin Eşme köyüne geri dönen Vali Küçük, köy halkı ile bir araya geldi.

Köyde çocuklara hediye dağıtımını sürdüren Vali Küçük, Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek ve köy muhtarından köyün durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaretleri ile ilgili bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, türbe inşaatının birkaç gün içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Küçük, “20-21 Şubat gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri çok başarılı bir operasyonla Süleyman Şah hazretlerinin sandukasını ve müştemilatını buraya getirdi. Suriye Eşmesinde hummalı bir çalışma var. İnşallah birkaç gün içinde bitecek ve ziyaretçilere açılacak. Köyümüzü de ziyaret ettik. Köyde büyük bir memnuniyet var. Büyük bir zatın bu topraklara gelmesi gurur verici. Sevinç içindeler, Süleyman Şah’ı kendi ataları olarak görüyorlar. Devletimiz de bu bölgede hummalı bir çalışma içinde. Köyün ve çevresinin bütün ihtiyaçları kurumlarımız tarafından gideriliyor” dedi.

Küçük türbenin tüm bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap