SON DAKİKA
SON DAKİKA


Süleyman Demirel: Yenilmiş kul hakkını ne Mekke temizler ne tekke
5.03.2023

Günün sözü: Jeofizikçi Le Pichon: Türkiye 4 metre batıya kaydı. Ülke bile kendi imkanlarıyla Arap yarımadasından kaçmaya çalışıyor.

Hak hukuk adalet diyoruz ya, işte bu depremde milyonların hakkının aranması için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet Savcısı sıfatı neden verilmiştir sorusuna verdiği, “Gün olur, Cumhuriyet’i korumak için, başbakandan, bakandan, müsteşardan, büyükelçiden ve validen hesap sormak gerekebilir. İşte onun için Cumhuriyet Savcısıdır” cevabını hatırlatarak yaşadığımız deprem sonrası kaybettiğimiz canlarımızın sorumluları kimse onlardan hesap sormanın kaçınılmaz olduğunu belirterek merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ‘Yenilmiş kul hakkını ne Mekke temizler ne tekke’ sözlerini yaşanan bu acılara sebep olanlara armağan ediyorum.

TÜRKÜ BABA’DAN İNCİLER

Kendisine ‘Türkülerin Babası’ denilen Fatih Kısaparmak, “Utanmadan haram lokma yutanlar, şerefini üç kuruşa satanlar duymasa da, Mısır’daki sultanlar haram saltanatı yıkılır elbet, hortum saltanatı yıkılır elbet, talan saltanatı yıkılır elbet, duymasa da Ankara’da sultanlar, haram saltanatı, yalan saltanatı yıkılır elbet. Ar damarı şimdi olmuş kar damarı” demiş.

KIZILAY’I DA KİRLETTİNİZ

Çocukken kumbaramızdaki parayı dağıtılan zarflara koyarak verdiğimiz Kızılay tüccar olmuş. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok. Kızılay Tekin Küçükali’nin görevden alınmasından sonra gerileme devrine girmiş, ardından iktidarın elinde oyuncak olmuştur.

Küçükali döneminde yükselişe geçen, sahip olduğu konum ile birilerinin ağzının suyunu akıtmasına neden olacak duruma gelen Kızılay ballı maaşların verildiği, çadırın ve gıdanın satıldığı kuruma dönüştürüldü. Peki bundan kim kazandı derseniz bal tutan parmağını yalar misali Kızılay’ın en tepesindekiler ve avenesi. Arkadaş Kızılay’ı bile kirlettiniz.

ALTILI TUTTU MU?

Türkiye günlerdir, aylardır altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kimin olacağını merakla bekliyordu. Yapılan son toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu masanın adayı olacağı gerçeğini gözler önüne serdi. Ancak altılı masanın son toplantısında yaşananlar dağılmaya neden oldu. Ortak aday tespit edilemeyen masayı İYİ Parti dağıttı. Milletin umutla beklediği altılı masa, altılı tutturamadan dağılmış oldu.

YAN YANA SIRT ÜSTÜ YATAN ÖLÜLER

Bilimden uzaklaşan bir anlayışın nerelere yöneldiğini depremzede çocukların nerelere gönderildiğine bakarsak görürüz. Bakın Nazım Hikmet’in Erzincan depremi sonrası yazdığı ‘Kara Haber’ şiirinde yer alan “Yan yana sırt üstü yatan ölüler… Uyanıp kaçamadılar/kuş olup uçamadılar” sözlerinden bugüne kadar ne değişti kocaman bir hiç. Yine insanlarımız namussuz, şerefsiz ve alçakların sorumsuzlukları nedeniyle hayatlarını kaybetti. Depremde insanlarımızın ölmesinin yanı sıra insanlık da öldü.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap