SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suçluyu başka yerlerde aramayın!

Suçluyu başka yerlerde aramayın!

08 Haziran 2017 Perşembe - 10:59








Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder’e hakaret eden Mustafa Yeşilyurt, tahliye edildi. Bugün ülke hukukunun tartışılır oluşu gerçekten çok düşündürücüdür. Adalet mekanizmasının yanlış ve yanlı işleyişi emsal gösterilir boyuta gelebilir. Oysa hukuk, asla tartışılamaz. Tartışılan yasalardır.

Doğruluğunu, yanlışlığını bireysel veya toplumsal sorumluluk alma cesaretini göstererek yasalar tartışılır. Ancak, hukuk anlayışı öyle bir anlayış ki, aklımıza gelen her şeyin temelini oluşturur. Hukuk, topluma seçenekli düşünme hakkı vermesine karşın hakaret etme hakkını men eder.

Ama son günlerde ATATÜRK ve İNÖNÜ’ye hakaret, iftira ve küfür sermayesi sanki açık artırmaya çıkmışçasına insanlık dışı suçlar işlenmektedir. Adalet terazisi veya usta şakulü bozuldu. Cumhuriyeti kuran bu iki değeri dünya kabul ederken karanlık düşüncelerde olan kişiler neden düşman kesiliyor? Bu soruyu devalarca sordum. Yanıt yok, yok, yok......

Osmanlıdan günümüze dek, tüm devlet büyüklerini eleştirirken onların yanlışları öne çıkmıştır. Kişi olarak hiç kimseye hakaret edildiğini duymadığım gibi şahitte olmadık. Ancak yanlışlıklar öne çıktı. Şimdi ne oldu da özellikle bu iki kişiye bir düşmanlık, hakaret ve küfür ediliyor? Bu karanlık güçlerin tek amacı cumhuriyet falan değil.

Çıkarları ve halkı köle gibi çalıştırmalarına cumhuriyet izin vermediği için adeta saldırıyorlar. Bahaneleri dini kaldırıyorlar yalanlarıyla halkı cumhuriyete düşman etmeye çalışmalarıdır. Ancak başaramayacaklarını anladıkları için etik dışı davranarak halka yalan söylüyorlar. Peki, halkımız adına adalet terazisi nasıl çalışıyor? Ülkemiz için çok üzücü bir olguyu neden kıramıyoruz anlamıyorum. Aklımıza bir soru takılıyor.


Cumhuriyetin kuruluşu yanlış mıydı acaba? Açıkça ifade etsinler. Biz hukuka güven azalmasını istemeyen kişiler olarak, yasaların emsal olarak kullanılmasını da istemiyoruz. O zaman önemli olan suçu işleyen değil, suçu başka yerlerde ararsak daha adil olacağını düşünüyorum. Bize güçlü hukuk sistemi lazım. Terazisi her zaman doğruyu göstermeli! Israrla bekliyoruz!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap