SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suçlular artık serbest kalmayacak: AYM o maddeyi kaldırdı!

Suçlular artık serbest kalmayacak: AYM o maddeyi kaldırdı!

01 Ağustos 2023 Salı - 11:51




Anayasa Mahkemesi 2004 yılında yapılan başvuruyu 19 yıl sonra karara bağladı ve "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kurumunu iptal etti





Anayasa Mahkemesi (AYM), Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) düzenlemesinin iptali yönündeki başvurusunu karara bağladı.

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi, HAGB düzenlemesinin Anayasa'nın 17. Maddesi'ne aykırı olduğunu belirterek, başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, HAGB uygulamasının mağdurlar açısından yeterli giderim sağlamadığı ve suçluların cezadan muaf tutulmasına yol açtığı iddiaları yer alıyordu.

AYM, Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin başvurusunu kabul etti ve yapılan gerekçeli değerlendirmeler sonucunda HAGB düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve iptaline hükmetti. Kararın, 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi.

HAGB düzenlemesi, suçlu olarak hükmedilen kişilerin hükmün açıklanmasının geri bırakılması suretiyle belirli koşullar altında ceza almaktan kurtulmalarına imkan sağlayan bir düzenlemeydi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap