SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suç ve cinayette ilk sırada

Suç ve cinayette ilk sırada

01 Ağustos 2023 Salı - 10:07




İstanbul’un eski ve köklü yerleşim yerlerinden Büyükçekmece ilçesine bağlı belde iken 2008’de Kıraç beldesiyle birleştirilerek ilçe statüsü kazanan Esenyurt, resmi verilere göre İstanbul’un en yüksek nüfusuna sahip ilçesi.





2022 verilerine göre 983 bin 571 kişinin yaşadığı ilçede, dinamik nüfus bir ile 1.5 milyon arasında değişiyor. Aynı zamanda kaçak ve oturum izinli en çok göçmen ve yabancının yaşadığı ilçe olarak da öne çıkıyor. Esenyurt, İstanbul Emniyeti’nin 2021 verilerine göre 294 olayda 326 kişinin öldürüldüğü il genelinde en fazla cinayetin işlendiği ilçe olarak da birinci sırada yer alıyor.

Kayıtlarda kriminal suç çetelerinin yanı sıra İstanbul Emniyeti tarafından terör örgütleri DAEŞ, FETÖ ve PKK’ya yönelik her iki operasyondan birinin yapıldığı ilçe olan Esenyurt’ta güvenlik alanında 5’i polis merkezi, birisi çocuk büro ve birisi de emniyet müdürlüğü olmak üzere 7 birimde hizmet veriliyor.

250 bin kişiye bir karakol

İlçede nüfus oranlamasında 200 ile 250 bin arasında kişiye bir güvenlik merkezi düşerken Esenyurt’un 3’te 1’i nüfusa sahip (yaklaşık 368 bin 227) Fatih’te 10, yarı nüfusa sahip (yaklaşık 483 bin) Kadıköy’de 11, 4’te 3’ü nüfusa sahip (805 bin) Küçükçekmece’de ise 8 olarak kendisini gösteriyor.

Son dönemde günübirlik kiralık evler ve suç baronlarının saklandığı rezidanslarla da gündemden düşmeyen ilçede, yaşanan bir başka gerçek ise uyuşturucu satışındaki artış ve uyuşturucu satan çeteler arasındaki çatışmalar. Zaman zaman polisle de çatışan bu çetelerin ellerindeki silahların Suriye ve Irak gibi ülkelerden silah kaçakçılığı yapan çetelerden temin edildiği biliniyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap