SON DAKİKA



Haber > Gündem > Stratejik doğal gaz hattı açılıyor! Azerbaycan ile Türkiye imzaları atıyor

Stratejik doğal gaz hattı açılıyor! Azerbaycan ile Türkiye imzaları atıyor

15 Aralık 2020 Salı - 16:33




Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bir doğalgaz hattı kuruluyor. Bugün iki ülke arasında imzalar atılıyor. İşte yeni anlaşmanın ve kurulacak olan enerji hattının detayları.





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den önemli açıklamalar;

Dev yatırımlarla güçlenen enerji ortaklığımız Iğdır- Nahçivan doğal gaz boru hattı ile derin bir anlam kazanacak. Bugün burada mutabakat zaptını imzalamak için bir araya geldik. Diğer önemli projeler gibi en kısa sürede tamamlayacağız. Gönülden bağlı olduğumuz Azerbaycan ile çok daha güçlü bağ kurmuş olacağız. 

Projenin hayata geçmesi için hem bizler hem de Azerbaycan elinden geleni yapacak. BOTAŞ ile SOCAR işbirliğinde yapılacak proje ile Nahçivan ülkemiz üzerinden gelen doğal gaza ulaşacak. Biz bir yerde aracılık etmiş olacağız. 

Yaralardan birisi daha sarılmış olacak. Güvenli bir doğal gaz arzı sağlanacak. Türkiye bölümü 85 km uzunluğa sahip olacak. 500 milyon metreküp taşıma kapasitesi ve günlük 1,5 milyon metreküp taşıma kapasitesi olacak. Iğdır'a ölçüm istasyonu kurulacak. Akış dengesini sağlayacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap