SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 2021 açıklandı mı?

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 2021 açıklandı mı?

03 Eylül 2021 Cuma - 12:11




Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları için heyecan giderek artıyor. 20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvurularını yapan adaylar süreci yakından takip ediyorlar. Sözleşmeli öğretmen alımında ön başvurular mart ayında alınmıştı. 3 Eylül tarihinde atama töreni canlı yayını başladı. Törende ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? İşte sorgulama ekranı ve detaylar





Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili MEB son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercihler 28 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri aralığında tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşecek törenle 20 bin öğretmenimizin ataması yapılacak.' denildi. Bu açıklamanın ardından canlı yayın başladı. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları bugün açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? 

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 3 Eylül’de açıklanacak. Sonuçlar henüz erişime açılmadı. Açıklanır açıklanmaz aşağıdaki link üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA-TIKLAYINIZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap