SON DAKİKA



Haber > Gündem > Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun 'afet bölgesi' önerisine cevap

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun 'afet bölgesi' önerisine cevap

01 Şubat 2020 Cumartesi - 14:38




CHP Genel Başka nı Kılıçdaroğlu'nun 6,8'lik deprem yaşayan Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesine yönelik önerisine İçişleri Bakanı Soylu'dan cevap geldi.





İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta 6,8  büyüklüğünde deprem yaşayan Elazığ'da önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'afet bölgesi' önerisine şu cevabı verdi:

"Bizim kanunlarımızda afet bölgesi diye bir kanun yok. Bizde afete maruz bölge alan ilanı var. Afet bölgesi diye bir kavram söz konusu değil. Başından beri genel hayatı etkileyen çerçevesiyle biz önlemlerimizi aldık. SGK, Aile ve Çalışma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı olarak alınan önlemlerimiz var. Afet bölgesi ilan edilsin demek siyasi bir yaklaşım olur. Zannediyorum bunu söylerken Afete maruz bölge denmek istenmiyordur. Sosyal yardımlarla şehrin yaşayışının devam etmesini düşünüyoruz. Şu an afet bölgesi ilan edilmeli demek olmayan bir şeyi vatandaşlara sunmak olur.

87 milyon TL'lik AFAD'a bağış oldu. 30 milyon TL'lik de Kızılay'a yardım oldu

Şu ana kadar 87 milyon TL'lik AFAD'a bağış oldu. 30 milyon TL'lik de Kızılay'a yardım oldu. Vatandaşlarımıza da yardımlarından ötürü çok teşekkür ediyoruz. Battaniye, ısınmayı sağlayacak araç gereç, çocuk ve genç montları köylere kadar dağıtılıyor. Burada herkes depremzede. Dün akşam 02.00'de oldu herkes yine sokağa çıktı. Bir afetle karşı karşıyayız mutlaka eksiklerimiz olabilir. Dağlara çıkıp vatandaşın hayvanına iğnesini bile arkadaşlarımız yapıyor. Herkese çok teşekkür ediyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap