SON DAKİKA



Haber > Gündem > Soylu: Sözüm söz, eylülde Cudi’de festival yapacağız

Soylu: Sözüm söz, eylülde Cudi’de festival yapacağız

19 Mayıs 2020 Salı - 07:57




Bakan Soylu, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuştu. Soylu Şırnak'ta yaptığı "Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz. Kararımız bu, 2020 yılının ötesine bu alanı bırakmayacağız" açıklamasını yineleyip bir de söz verdi "Sözüm söz, eylülde Cudi’de festival yapacağız"





İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Silopi’de bulunan Cudi Dağı’nda eylül ayında festival düzenleneceğini söyledi.

Şırnak’ta Namaz Dağı’ndaki üs bölgesine giden Soylu, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuştu.

Terörle mücadeleye dair bilgiler veren Soylu, “Cudi’nin kalbine girdik şu anda” ifadesini kullandı.

Selvi, Soylu ile yaptığı görüşmenin devamını şu ifadelerle aktardı:

Cudi, Gabar, Bestler-Dereler yıllarca operasyon haberlerini yaptığımız, şehitlerimizin geldiği yerler. Süleyman Soylu, “Cudi’nin kalbine girdik” deyince heyecanlandım. Anlatmasını istedim. “Üs bölgelerinin aynısını Cudi’de yapıyoruz. Cudi’nin kalbine girdik şu anda. Cudi’de 18 kule olacak. On kule bir aya bitiyor. Sekiz kule ile üs bölgesi hemen akabinde tamamlanacak. İki tane de büyük üs bölgesi olacak. Böylece Cudi’nin tam kalbinde var olacağız. En önemli şey, Cudi’de oturacağız. Gabar’da da üç tane yapılıyor. Bir de Bestler-Dereler’de yapılıyor. Hem orada oturmak için, hem de bölgesel olarak terör örgütünün aktarımını engellemek için.”


Süleyman Soylu bir de söz verdi. “İnşallah eylülde Cudi’de festival yapacağız” dedi. “Sözüm söz” diyor. “Cudi’de Hazret-i Nuh’un gemisinin olduğu Sefine diye bir alan var. Her yıl oralara gidilir, namazlar kılınır, dua edilirdi. Allah nasip ederse Sefine’ye eylülde çıkacağız. Bu yıl söz vermiştik festival yapacağız diye. Festivali yapacağız. Bir de Ağrı Dağı’na yürüyüşlerin açılması düşüncemiz var. Onun için biraz daha terörle mücadeleye asılacağız.”

90’lı yıllarda o bölgede operasyonları takip etmiş bir gazeteci olarak Cudi’de festivali rüyamda görsem inanmazdım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap