SON DAKİKA



Haber > Gündem > Soylu: Olayın failleri en kısa sürede yakalanacak

Soylu: Olayın failleri en kısa sürede yakalanacak

20 Nisan 2022 Çarşamba - 15:14




Bursa'da sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şehir Hastanesi'nde yaralıları ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu.





Bursa'da sabah saatlerinde ceza infaz memurlarını taşıyan servise yapılan bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bursa'ya geldi. İlk olarak olay yerini inceleyen ve ardından Şehir Hastanesi'nde bulunan yaralıları ziyaret eden bakanlar, kısa bir basın açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah saat 8'e çeyrek kala, infaz koruma memurlarımızı taşıyan cezaevi aracına Bursa Mudanya Yolu'nda direğin dibine yerleştirilmiş EYP ile saldırı gerçekleşti. EYP'nin uzaktan kumandalı olduğunu değerlendiriyoruz. Bu terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili savcılık, valilik koordinasyonumuzda emniyet teşkilatımız gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Yakın bir zamanda failler ele geçecektir. Umudumuz o yöndedir. Aynı zamanda bu eylemin sonunda bir infaz koruma memuru şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Şehidimiz Cengiz Yiğit, biraz sonra adliyede töreni düzenlenecek ve oradan da memleketi Ağrı'ya göndereceğiz. Ailesine, ülkemize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Burada Şehir Hastanesi'nde 5 hastamız var. 4'ü bugün taburcu olabilecek niteliktedir. Zaten 2 tanesi olaydan çok sonra patlamanın etkisi ile müracaatçı oldular. Yine Çekirge Hastanesinde ve Gemlik Devlet Hastanesinde müracaat var. Onlar da bugün itibariyle zannediyorum İl Sağlık Müdürümüzün verdiği bilgi çerçevesinde taburcu olacaklar. Burada bir hastamız var, diz kapağından yaralandı. Bir ameliyat oldu. Diğer tedavileri gerçekleşiyor. Hem şehidimize rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap