SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sosyal medyayı karıştıran ''Çince'' BionTech aşısı için açıklama geldi

Sosyal medyayı karıştıran ''Çince'' BionTech aşısı için açıklama geldi

14 Aralık 2021 Salı - 13:05




Sosyal medyada gündem olan Çince etiket nedeniyle sahte olduğu ileri sürülen BioNTech aşılarıyla ilgili Sağlık Bakanlığından açıklama geldi.





Sosyal medyada üzerinde yer alan Çince etiket nedeniyle BioNTech aşılarının sahte olduğu iddia edilmişti. Gündem olan konuyla ilgili olarak yetkililerden açıklama geldi.

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, aşı tedarikinin yeterli seviyede olmadığı dönemde Türkiye, BioNTech firmasından "acil olarak tedarikin artırılması" talebinde bulundu.

Firma yetkilileri, bir Uzak Doğu ülkesi için ürettiği aşıları, bu ülkenin de onayıyla Türkiye'ye yönlendirebileceğini, ancak Çince etiketleri değiştirmenin mümkün olmadığını bildirdi.

 Uzakdoğu ülkesinin onayıyla Türkiye'ye gönderilen aşıların etiketleri, -80 derecelik soğuk zincirin bozulmaması için burada da değiştirilmedi ve bu şekilde kullanılması tercih edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap